deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Dauby

Over het merk...

De makers van het Belgische Dauby weten uitstekend hoe ze uiteenlopende sferen samen kunnen vatten in hang- en sluitwerk met een geweldige uitstraling. Het deurbeslag van de producent is verkrijgbaar in de stijlen eclectisch, industrieel, landelijk, modern, strak landelijk en tijdloos. Stuk voor stuk bijzondere producten die een stempel drukken op de ruimte.

Dauby logo

Traditie en design hand-in-hand bij Dauby

De geschiedenis van Dauby gaat volgens eigen zeggen eeuwenlang terug. Het assortiment retro producten is volledig handgemaakt en gebaseerd op het productieprincipe van zandmallen waar metaal in gegoten wordt. Het gieten en afwerken van de producten gebeurt met de hand, zodat elk voorwerp een unieke, oude look meekrijgt. Dauby blijft dicht bij de basis door te werken met onder andere (wit) brons, brittanium en smeedijzer. Natuurlijke materialen die al eeuwenlang hun kwaliteit bewezen hebben bij ambachtslieden. Kiezen hiervoor is bovendien duurzaam, omdat het materiaal recyclebaar is. Doordat het productieproces voor een flink deel met de hand gedaan wordt, staat bij Dauby het authentieke vakmanschap hoog in het vaandel.

Dauby: Belgische roots, internationaal publiek

De uitgebreide collectie van Dauby is onder andere gebaseerd op de welbekende designstromingen uit het begin van de 20e eeuw. Denk bijvoorbeeld aan Bauhaus en de fenomenale jaren ’30, waarbij vorm en functie hand in hand gingen met elkaar. Dauby’s innovatieve stijl heeft de landsgrenzen van België ruimschoots overstegen. Het bedrijf heeft daarom een flinke staat van dienst en een flinke, internationale afzetmarkt.