Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Deurstopper aluminium

Aluminium is een geliefd materiaal dat veel gebruikt wordt in de wereld van het hang- en sluitwerk. Een aluminium deurstopper combineert het grijs van het staal met zwart rubber. Die zorgt ervoor dat jouw deur een zachte landing maakt tegen de deurstop. Uiteraard ontvang je ook bevestigingsmiddelen bij jouw aluminium deurstopper.


Deurstopper aluminium, 31x38 mm
Deurstopper aluminium, 31x38 mm
  • Op voorraad
€  6,95
Per stuk

Deurstopper bevestigen: vloerverwarming

Of je jouw aluminium deurbuffer op de muur of de wand moet monteren, lees je in de extra informatie op de productpagina. Bij bevestiging op de vloer is het van belang dat je rekening houdt met eventuele vloerverwarming. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je dwars door een vloerverwarmingsbuis boort bij het monteren van de deurstopper… Wanneer je twijfelt of zeker weet dat er vloerverwarming ligt op de plaats waar jij wilt boren, dan adviseren we je om te gaan voor een deurstopper met wandmontage. Wil je liever helemaal niet kiezen, dan is een zware deurstopper ook een goede optie. Door zijn gewicht hoef je hem niet vast te schroeven aan de ondergrond, maar kan hij op elke plek neergelegd worden.

Wat is aluminium?

Aluminium is een metaal dat in de scheikunde wordt aangeduid met het symbool ‘Al’. Het was echter al ver voordat de scheikunde dit metaal ontdekte en zo noemde, dat aluminium gebruikt werd. In de oertijd stond het bekend als aluin en werd het gebruikt om een bloedende wond te stelpen. Het goedje uit de plant winnen was echter een lastige klus. Aan het begin van de 19e eeuw lukte het Humphry Davy om aluminium te maken met de hulp van chemische processen. Het betekende het begin van een explosieve groei van het materiaal, omdat het materiaal economisch interessant bleek. Enkele positieve eigenschappen van aluminium: het is licht, het kan niet doorroesten, het is een goede geleider en je kunt het makkelijk vomren. Het maakt van aluminium een geliefd materiaal voor een groot aantal toepassingen.