Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

FSB

Over het merk...

Bij het Duitse bedrijf FSB gaan kwaliteit en hoogwaardig design hand in hand. Hun deurbeslag wordt gemaakt aan de hand van topdesigners. Doel is altijd om de harmonie te bewaren in huis, met deurkrukken die aansluiten bij de architectuur in een ruimte. Met hun hulpmiddel voor onderarmbediening bewijzen ze dat design ook uitstekend samengaat met functionaliteit.

FSB logo

De geschiedenis van FSB

FSB is de afkorting van Franz Schneider Brakel. Franz Schneider richtte zijn onderneming in meubelbeslag op in het Duitse plaatsje Iserlohn, in 1881. Hoofdmoot was messing, waar al zijn producten van gemaakt werden en wat bovendien een modern materiaal was in die tijd. In 1909 verhuisde het bedrijf naar Brakel, waarna Franz Schneider met trots de ‘B’ toevoegde aan zijn merknaam. En zie daar: FSB, trots leverancier van klassiek deur- en raambeslag.

De Vier Grijpgeboden

Naast mooi design, is praktisch gebruik een belangrijke pijler bij de ontwikkeling van deurbeslag. Toen in de jaren 1980 Otl Aicher het voor het zeggen kreeg bij de firma, ontwikkelde hij de ‘Vier Grijpgeboden’. Belangrijke voorwaarden waar een deurkruk aan moest voldoen om comfortabel en fraai te zijn. Het eerste grijpgebod was de duimrem, gevolgd door het wijsvingerkuiltje, de handmuissteun en het grijpvolume. Het werd de basis van elke deurklink van FSB – en bovendien een leidraad voor design- en economische studies.