Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

GEZE

Over het merk...

Een familieonderneming die hoogwaardige technologie ontwikkelt, produceert en verkoopt. Daar staat de firma GEZE GmbH voor. Hun producten worden wereldwijd verkocht en zijn de beste keuze op het vlak van (onder andere) deurtechniek en automatische deursystemen. Kortom: innovatieve oplossingen met hulp van intelligente techniek!

Geze logo

Innovatie op één

Innovatie, kwaliteit en comfort zijn heel belangrijk bij de ontwikkeling van GEZE-producten. Zo heeft het bedrijf een stempel kunnen drukken op de wereldwijde technologie voor deuren, glassystemen en beveiligingshulpmiddelen. Een goed voorbeeld is de onzichtbare deurdranger van GEZE. Deze zit niet (hinderlijk) in het zicht op één van de deurzijdes, maar wordt verwerkt in de bovenzijde van de deur. Zo geniet je van het comfort van een deurdranger, zonder dat deze prominent zichtbaar is.

GEZE: een geschiedenis van meer dan 150 jaar

De aftrap van de firma Geze vindt plaats in 1863, als drie ondernemers bij elkaar komen. Hun eerste fabriek staat in Wenen, waar het bedrijf na tientallen jaren maar liefst 350 medewerkers in dienst heeft. Verrassend genoeg doet de onderneming het vooral goed bij de productie van kabelbinders voor ski’s. Voor de wintersport wordt GEZE dus onmisbaar, zoals bij de Olympische Winterspelen van onder andere 1960. Wanneer de vraag naar deze producten echter terugloopt, komt Walter Vöster het bedrijf versterken. Steeds meer deurbeslag wordt ontwikkeld, waarvan deurhendel ‘Huba’ misschien wel het bekendste voorbeeld is. Ook deur- en raamtechniek worden een belangrijk item binnen het bedrijf. Aan het einde van de jaren ’80 is de GEZE deurdranger zoals wij die nu nog kennen, ontwikkeld. Het bedrijf blijft groeien en krijgt zelfs vestigingen in onder andere Hongarije en China. De titel ‘Top Werkgever’ in 2008 en 2011 laat zien dat naast de producten, ook het eigen personeel heel belangrijk is voor GEZE.