Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Hettich

Over het merk

Het familiebedrijf Hettich heeft zich geprofileerd als grootmeester op het gebied van meubelbeslag, intelligente techniek en praktische oplossingen. De meubelscharnieren, ladegeleiders en andere slimme producten van het merk zijn bekend en geliefd bij enorm veel gebruikers.

Hettich logo

Hettich: Duits familiebedrijf van 6700 mensen

Aan het einde van de 19e eeuw stond Karl Hettich aan de basis van het bedrijf dat nu bekend staat als de Hettich Group. Hij startte het bedrijf met een specialisme voor ankerhaken, die gebruikt werden voor slingeruurwerken. Dit werd na zijn overlijden door zijn vrouw en kinderen, maar langzamerhand groeide het assortiment van de familie Hettich. In 1930 ging erfgenaam Paul Hettich verder met het bedrijf in Herford, het epicentrum van de meubelindustrie destijds. Scharnieren voor meubels werden geproduceerd, maar ook houtschroeven en men ging spuitgieten. In de oorlog werd echter een groot deel van de gebouwen in Herford vernietigd. Ook Paul Hettich overleefde dit niet. Het bedrijf werd in de jaren daarna door verschillende medewerkers geleid, om pas in 2005 weer volledig in handen van het Hettich-geslacht te komen. Inmiddels werken er meer dan 6700 mensen dagelijks mee aan de distributie van producten en het ontwikkelen van nieuwe innovaties.