deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Bewegingssensor aansluiten

Laatste update: 30 maart 2022

Comfortabel wonen begint bij een veilig huis. Door gebruik te maken van een goed beveiligingssysteem worden inbrekers afgeschrikt en ben jij tijdig op de hoogte wanneer er onbevoegden in of rond huis zijn. Eén van de belangrijke hulpmiddelen hiervoor, is de bewegingssensor. Deze lokaliseert beweging en alarmeert jou en andere gebruikers. Ontdek hoe jouw woning veiliger wordt met bewegingssensoren!

Bewegingssensor gebruiken

Wat is een bewegingssensor?

Een bewegingsmelder heeft als doel om beweging in een ruimte te detecteren. Het gaat dan met name om de momenten dat jij van huis bent of dat je slaapt. Er zijn verschillende varianten beschikbaar. Zo kun je een bewegingssensor kopen die je in een hoek van een ruimte ophangt. Deze signaleert bewegende personen en geeft vervolgens een melding. Het is ook mogelijk om een bewegingsmelder te kopen in de vorm van een tril- en schokcontact. Een set bestaat uit twee producten die je enerzijds op een deur of raam en anderzijds op het naastgelegen kozijn plaatst. Wanneer een deur of raam geopend wordt, raken de sensoren van elkaar verwijderd en krijg jij hier een melding van. Zo ben jij op de hoogte van inbrekers – zonder dat ze het wellicht zelf doorhebben.

Wat is bewegingssensor

Een bewegingssensor detecteert (grote) bewegingen.

Bewegingssensor tril- en schokcontact

Een bewegingssensor via tril- en schokcontact bestaat uit twee onderdelen.

Bewegingssensor aansluiten

Bewegingsmelder aansluiten

Een bewegingsmelder aansluiten gaat eenvoudig dankzij de praktische, draadloze producten in onze shop. Zou je een bedraad alarmsysteem hebben, dan is het wel van belang dat elke melder bij een stroompunt zit of dat er elektriciteitsdraden naartoe worden getrokken. Schakel de stroom uit om de bewegingssensor te installeren en bekijk goed welke elektradraden je aan moet sluiten. Is de bewegingsmelder echter draadloos, dan kan deze op elke gewenste plek worden gemonteerd. Je ziet dan geen draden lopen en hebt ook niet te maken met een aansluitschema voor de bewegingssensor! Dankzij de sterke batterijen in de sensoren hoef je je bovendien lange tijd niet druk te maken over de vervanging.

Bewegingsmelder online kopen

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor jouw veiligheidsproducten? Wij van deurbeslag.nl staan graag voor je klaar met praktisch advies en kwalitatieve artikelen. Van bewegingssensoren tot anti-inbraakstrips en van draadloze alarmsystemen tot hoogwaardig veiligheidsbeslag. Ontdek de beste deals om jouw woning veilig en comfortabel te maken!

Naar de bewegingssensoren Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail