deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Trapleuning bevestigen

Laatste update: 8 september 2022

Wil je jouw trap veiliger maken? Kies dan voor een kwalitatieve trapleuning, zodat je jezelf telkens vast kunt houden bij het beklimmen of afdalen van de trap. De leuninghouders monteer je vrij gemakkelijk zelf. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Sfeerafbeelding trapleuning

Stappenplan trapleuning monteren

In vijf stappen een trapleuning ophangen? Jij kunt het! Maak jouw trap veilig en betrouwbaar door een goede leuning te plaatsen. Kies uit ons assortiment leuninghouders de variant die past bij jouw smaak, de stijl van je trap en – heel belangrijk – de vorm van de leuning.

Juiste trapleuning kiezen

1. Kies de juiste leuninghouders

Door de ruime keus in modellen en finishes leuninghouders kun je de leuning helemaal aan laten sluiten bij jouw persoonlijke wensen. Ga je voor een leuning die aan de onderzijde vlak is? Kies dan voor een leuninghouder met een vlak zadel. Wil je juist een ronde trapleuning? Dan heb je een hol zadel nodig.


Hoogte trapleuning

2. Bepaal de hoogte van de trapleuning

In de meeste gevallen bevindt de trapleuning zich tussen de 80 en 100 cm vanaf de traptreden. De hoogte is ook afhankelijk van jouw lengte en persoonlijke voorkeur.


Aftekenen leuninghouders

3. Teken de leuninghouders af op de wand

Over het algemeen wordt uitgegaan van een afstand van 60 tot 80 cm tussen de leuninghouders. Zo krijg je een solide trapleuning waar je je stevig aan vast kunt houden. Reken zo’n 10 cm vanaf de start van de leuning tot de eerste leuninghouder. Doe dit ook aan het andere uiteinde en meet het aantal centimeters leuning dat daar tussenin zit. Maak een gelijke verdeling van de leuninghouders over deze opgemeten afstand, door de lengte bijvoorbeeld te delen door 60, 70 of 80.


Monteren leuninghouders

4. Monteer de leuninghouders op de muur

De bevestiging kan op verschillende manieren. Zo hoef je bij onze GPF leuninghouders enkel te schroeven om deze vast te zetten – zowel zichtbaar als verdekt. Houd er wel rekening mee dat er enkel houtschroeven meegeleverd worden bij GPF leuninghouders. Bij montage in steen of beton moet je dus een plug plaatsen voordat je de schroef boort. Bij bijvoorbeeld Mi Satori monteer je een plug in de muur en plaats je hier een draadeind in, waardoor je de leuninghouder met verborgen bevestiging vastzet.


Leuning plaatsen

5. Plaats de trapleuning op de houders

Schroef aan de onderzijde de leuning op de leuninghouders en controleer of deze stevig vast zit. Nu is jouw trapleuning klaar voor gebruik!

Trapleuning zelf monteren

We hopen dat je met ons stappenplan snel een fraaie trapleuning gemonteerd hebt. Heb je nog vragen over de montage of wil je advies over het beste product voor jouw situatie? We staan op werkdagen graag voor je klaar! Neem vrijblijvend contact op en laat je adviseren door onze young professionals.

Bekijk onze onderhoudsproducten Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail