deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Sloten

Sloten

Het beste slot voor jouw situatie

Het is de kern van elke deur: het deurslot. Een goed slot helpt om correct af te sluiten en zorgt ervoor dat de deur en het deurbeslag optimaal kunnen functioneren. Daarnaast zorgt een goed geveerd slot voor stabieler gebruik van de deur. Er zijn in onze webshop tal van deursloten te vinden, zodat je uitkomt bij het sluitwerk dat perfect past bij jouw deur.

Bijzetslot

Een bijzetslot wordt door het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) sterk aangeraden op buitendeuren die enkel een insteekslot hebben in het midden van de deur. Deze geven makkelijker mee wanneer inbrekers veel druk uitoefenen op de deur. Door een buitendeur op twee of drie plekken te verankeren in het kozijn, verklein je de kans op een geslaagde inbraak flink.

Insteekslot

Insteekslot

Het insteekslot dankt zijn naam aan het feit dat men het hele slot letterlijk in de deur steekt. Eerst wordt er een opening gefreesd in de deur, waarna het slot hierin geschoven en vastgemaakt kan worden. Op die manier ligt het insteekslot verankerd in de deur. Je bedient dit type slot in de meeste gevallen met een profielcilinder.

Oplegslot

Oplegslot

Goede inbraakwerendheid verkleint de kans op een geslaagde inbraak. Heeft jouw deur standaard enkel een insteekslot? Dan kunnen we ons voorstellen dat je een tweede slot wenst als extra bescherming tegen indringers. Kies je voor een oplegslot met een dubbele cilinder, dan is deze ook geschikt voor voordeuren. Met name in de jaren ’30 was dit type slot heel gebruikelijk.

Meerpuntssluiting

Meerpuntssluiting

Een meerpuntsslot is makkelijk in gebruik, sterk en veilig. Met één handeling opent de deur! Hierdoor kiezen veel mensen liever voor een meerpuntssluiting dan voor een insteekslot met één of twee bijzetsloten. Bij deze laatste variant moeten er namelijk twee of drie sloten apart geopend worden met een sleutel: extra handelingen dus!

Insteekgrendel

Insteekgrendel

Kies een insteekgrendel als extra bijzetslot op jouw deur. Je bepaalt zelf hoe je de insteekgrendel bedient, bijvoorbeeld met een kleine draaigreep zodat je geen sleutel nodig hebt. Er zijn daarnaast grendels met een sterstiftsleutel of gewone sleutel. Let op: de grendels hebben geen SKG-kwalificering en zijn dus geen veiligheidsbeslag.

Smart home

Smart home

Woningen worden slim. Met hulp van de juiste domotica creëer je gemakkelijke oplossingen die het comfort en gebruiksgemak verhogen. Een smart home systeem is bijvoorbeeld een beveiligingssysteem of schokcontact op de buitendeur. Elk onderdeel draagt bij aan veiligheid en gemak, want deze wordt bediend via een afstandsbediening of app.

Smart lock

Smart lock

Een elektronisch slot geeft je veiligheid, vrijheid en zekerheid. Je kunt namelijk zelf instellen wie jouw woning, kantoorpand of ruimte (voor bepaalde tijd) mag betreden. Een uitkomst wanneer er tijdelijk een zorgverlener in de woning moet kunnen of wanneer de buurvrouw de bloemen een paar dagen water geeft. Tegelijkertijd is een smart lock veilig en inbraakwerend.

Sluitgarnituur

Sluitgarnituur

Het juiste sluitgarnituur maakt jouw meerpuntsslot af. Bovendien beschermt het deur, kozijn en deurbeslag tegen krassen en beschadigingen. Bij aanschaf van een meerpuntssluiting heb je meer sluitkommen nodig dan bij een ‘gewoon’ insteekslot, omdat je in dit geval meer schoten hebt die uit jouw deur steken.

Sluitkom

Sluitkom

Je bevestigt een sluitkom in het deurkozijn, zodat het een stevige basis is voor een haak- of blokschoot in gesloten stand. Het voordeel van onze collectie veiligheidssluitkommen is dat deze in veel gevallen verstelbaar zijn. Dit betekent dat je na montage de kom zo nodig nog kunt stellen, stel dat er meer speling is gekomen op de schoot.

Sluitplaat

Sluitplaat

Veiligheidssloten hebben de belangrijke functie om voor inbraakvertraging te zorgen en een geslaagde inbraak te voorkomen. Ook een goedwerkende, hoogwaardige sluitplaat draagt hieraan bij. Bekijk ons assortiment en schaf de beste buitendeur sluitplaat aan voor jouw situatie. Combineer ze bijvoorbeeld met een sluitkom in het geval van een meerpuntssluiting.