deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Sloten

Sloten

Het beste slot voor jouw situatie

Het is de kern van elke deur: het deurslot. Een goed slot helpt om correct af te sluiten en zorgt ervoor dat de deur en het deurbeslag optimaal kunnen functioneren. Daarnaast zorgt een goed geveerd slot voor stabieler gebruik van de deur. Er zijn in onze webshop tal van deursloten te vinden, zodat je uitkomt bij het sluitwerk dat perfect past bij jouw deur.

Bijzetslot

Beveilig je voordeur extra goed met een bijzetslot. Bijzetsloten worden geplaatst naast het basis insteekslot. De sloten in onze collectie zijn zowel links als rechts toepasbaar. Je monteert ze op dezelfde manier als een insteekslot, dus met een uitsparing in de kopse kant van de deur. Er zijn sloten met SKG-keurmerk bij, die ruim voldoen aan inbraakwerende eisen.

Insteekslot

Insteekslot

Het insteekslot is het meest gangbare slot in met name binnendeuren, maar het wordt ook gebruikt in voordeuren. In gesloten stand zie je niets van dit type slot, omdat hij verwerkt zit in de deur zelf. Je bedient hem met een deurklink en/of sleutel. In voordeuren zit over het algemeen een cilinderbediend insteekslot, omdat aan de buitenzijde een vaste knop bevestigd is.

Oplegslot

Oplegslot

Veel hedendaagse voordeuren worden uitgevoerd met een meerpuntssluiting of veiligheidsinsteekslot om zo de deur (op meerdere plaatsen) te vergrendelen in het kozijn. Kijken we naar oudere voordeuren uit bijvoorbeeld de jaren ’30 van de vorige eeuw, dan ontbreekt zo’n uitsparing vaak. In dat geval bieden oplegsloten uitkomst!

Meerpuntssluiting

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een deurslot dat gelijktijdig op verschillende punten de deur afsluit. De constructie is sterk en solide, waardoor de meerpuntssluiting een geliefd slot is voor buitendeuren, zoals de voordeur. De sloten zijn uitgevoerd met een SKG keurmerk, wat betekent dat ze kwalitatief hoogwaardig zijn en inbraakwering bieden.

Insteekgrendel

Insteekgrendel

De deur of het raam ‘op de knip doen’: het is een ouderwetse gewoonte waarmee je een buitendeur vergrendelt van binnenuit. Onze insteekgrendels zijn bijzetsloten die jouw raam of deur op een extra plaats zekeren in het kozijn. Hoewel ze geen SKG keurmerk hebben en dus niet bewezen inbraakwerend zijn, verhogen de grendels wel jouw veiligheidsgevoel.

Smart lock

Smart lock

Beheer je deursloten slim met een smart lock. Middels dit elektronische slot open je de voordeur met je smartphone, een afstandsbieding, code of zelfs je vingerafdruk. Jij bepaalt wie er naar binnen kan komen en je hoeft je bovendien bij het weggaan niet af te vragen of de deur op slot gedraaid is. De smart lock denkt met je mee!

Sluitgarnituur

Sluitgarnituur

Sluitgarnituur is wat ons betreft de kers op de taart. De schuimkraag op het biertje. De mosterd op de bitterbal. Enfin, je snapt hem… sluitgarnituur is belangrijk. Onze sluitgarnituursets beschermen het deurkozijn en zorgen voor een goede opvanging van de dagschoot, nachtschoot en eventuele extra haak- of blokschoten bij een meerpuntssluiting.

Sluitkom

Sluitkom

Een sluitkom is het ideale instrument om de haken van bijvoorbeeld een meerpuntssluiting op te vangen. De kom wordt bevestigd in een kozijn en daarna afgewerkt met een sluitplaat. Daarmee is het kozijn beschermd en heb je extra lang plezier van jouw beslag. Let er wel op of de sluitkom rechts of links toepasbaar is (of allebei)!

Sluitplaat

Sluitplaat

Sluitplaten zijn er voor de afwerking van slotgaten in het kozijn en zorgen ervoor dat jouw deurbeslag perfect gebruikt kan worden. Door de stalen lip die omgebogen kan worden, wordt het (houten) kozijn volledig beschermd bij het dichtvallen van de deur. De sluitplaat is dus een goedkope maar essentiële tool die jouw slot compleet maakt!