deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Kirkpatrick

Over het merk...

Het deurbeslag en hang- en sluitwerk van Kirkpatrick wordt op traditionele wijze gefabriceerd in een ijzergieterij in Walsall (Engeland). En dat zie je aan de unieke uitstraling! De ambacht is te voelen en te zien waardoor de producten van Kirkpatrick stuk voor stuk een authentieke aanwinst voor iedereen met een liefde voor de landelijke stijl!

kirkpatrick logo

Smeedijzeren producten voor fijnproevers

De collectie van Kirkpatrick is er één voor fijnproevers van authentiek Engels beslag. Het deurbeslag en hang- en sluitwerk van deze fabrikant zit boordevol karakter en het is duidelijk zichtbaar dat er tijd en energie gestoken is in het authentieke gevoel. Het assortiment van Kirkpatrick is allesomvattend en bevat onder meer: deurkrukken, accessoires, knopkrukken, grepen, voordeurbeslag, huiscijfers en -letters, deurkloppers, hengen met scharnier, duimhengen, schijnscharnieren, grendels, schuiven, raambeslag, poortsluitingen, boerenklinkstel, hoed- en jashaken, verlichting, meubelbeslag, espagnoletten, kajuithaken, plankdragers en leuninghouders. Kortom, Kirkpatrick heeft aan alles gedacht.

Vervaardiging van smeedijzer

Al sinds 1855 produceert Kirkpatrick hoogwaardig, smeedijzeren deur-, raam en meubelbeslag in een traditionele ijzergieterij in het Engelse plaatsje Walsall. Hun producten zijn volledig van Engelse makelij en worden per stuk met de hand gegoten volgens de greensand gietmethode. De werkwijze is met recht ambachtelijk te noemen. Om de objecten te kunnen smeden, vijlen en boren worden ze onderworpen aan een hitte behandelingsproces: annealing. De ovens met een capaciteit van 6-8 ton hebben twee dagen nodig om de annealing temperatuur van 980 graden te bereiken. De gietdelen worden dan 80 uur lang in deze temperatuur gedompeld, waarna ze op natuurlijke wijze worden afgekoeld. De gietdelen die hieruit voortkomen zijn niet langer hard en broos maar zacht en smeedbaar.

De afwerking van zwart smeedijzer

Na het staalstralen en wegslijpen van de scherpe bramen, worden de gietdelen door de mensen van Kirkpatrick samengesteld tot eindproduct. IJzer - in elke vorm: als gietdeel of gesmeed - is gevoelig voor roestvorming. Het lakproces heeft daarom ook alle aandacht. Eerst wordt er een roestwerende laag aangebracht. Vervolgens worden de producten in verf gedompeld en in de oven gedroogd. Het afwerken met een zwarte poedercoating vormt de finishing touch, waarna het smeedijzer in de oven gehard en gedroogd wordt. Klaar voor jouw gebruik!