deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Nemef cilindersloten

Een cilinderslot is een insteekslot dat in een uitsparing in de kopse kant van een deur gemonteerd wordt. Je bedient het slot met behulp van een cilinder en een sleutel. Naast reguliere bediening zijn er ook anti-panieksloten voor nooddeuren verkrijgbaar.

Nemef 1269/17 deurslot RVS
Nemef 1269/17 deurslot RVS
  • Beperkte voorraad
  • Uitvoeringen
€ 31,81
Per stuk
Nemef deurslot 1739, afgeronde voorplaat, staal verzinkt
Nemef deurslot 1739, afgeronde voorplaat, staal verzinkt
  • Levertijd: 3 werkdagen
€  22,14
Per stuk
Nemef 1269/4 deurslot staal gelakt
Nemef 1269/4 deurslot staal gelakt
  • Levertijd: 3 werkdagen
  • Uitvoeringen
€ 26,58
Per stuk

Op zoek naar een cilinderslot?

De term ‘cilinderslot’ kan bij sommigen voor wat verwarring zorgen. Want: is een cilinder niet een cilinderslot? Het klopt inderdaad dat cilinders ook wel cilindersloten genoemd worden. Tegelijkertijd worden insteeksloten die je met een cilinder bediend ook aangeduid als cilindersloten. Verwarrend misschien, maar zodra je het product voor je ziet, zul je direct door hebben of je met een insteekslot of een cilinder te maken hebt!

Anti paniekslot Nemef

In het geval van noodsituaties moet er snel gehandeld worden. Bij bijvoorbeeld brand wil je direct naar buiten kunnen, zonder eerst op zoek te moeten naar een sleutel. Een Nemef paniekslot is een praktisch hulpmiddel dat je hierbij helpt. In noodsituaties kun je altijd naar buiten, simpelweg door de deur met de deurkruk te openen. De blokkade van de nachtschoot wordt direct opgeheven en jij bent vrij om naar buiten te lopen. Houd er wel rekening mee dat een paniekslot alleen toe te passen is op naar buitendraaiende deuren. Bovendien moet je slot kiezen dat past bij jouw situatie: kruk-kruk of knop-kruk. Bij een kruk-kruk situatie zit er aan allebei de zijdes van de deur een deurkruk. Bij een knop-kruk situatie zit er aan de binnenzijde een deurkruk en aan de buitenzijde een vaste deurknop.

Draairichting deur bepalen

Vóór je een cilinderslot monteert, is het belangrijk dat je de draairichting van jouw deur weet. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat de dagschoot verkeerd zit. Op onze hulppagina ‘Draairichting deur’ lees je precies wat de draairichting van jouw deur is.