Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Dievenklauwen

Extra bescherming van jouw buitendeuren zorgt voor een vertrouwd en veilig gevoel. Heeft jouw woning scharnieren en paumelles zonder veiligheidspin? Dan kun je de deur extra vergrendelen met een dievenklauw. Dit product steekt bij een gesloten stand in zowel de deur als het kozijn, zodat beide met elkaar verbonden worden. Een dievenklauw is daarmee een goedkope oplossing die jouw standaard scharnieren tot veiligheidsuitvoeringen maakt.


Nemef 2826 dievenklauwen
Nemef 2826 dievenklauwen
  • Levertijd: 3 werkdagen
  • Uitvoeringen
â‚Ŧ 5,95
Per set
AXA 3113 dievenklauwen
AXA 3113 dievenklauwen
  • Levertijd: 3 tot 5 werkdagen
  • Uitvoeringen
â‚Ŧ 6,50
Per set

Hoe werkt een dievenklauw?

Je gebruikt een dievenklauw in de zijkant van een deur, aan de zijde waar ook scharnieren zitten. Deze kleine pin lijkt weinig in te kunnen brengen tegen het geweld van inbrekers, maar niets is minder waar! Als de deur gesloten is, zit de dievenklauw namelijk zowel in de deur als het kozijn. Het is daarmee de optimale verbinding en vergrendeling tussen beide onderdelen. Wil een indringer het scharnier of de paumelle doorzagen en jouw slot forceren? Dan nog zit aan de ene zijde van de deur de dievenklauw en aan de andere zijde de nachtschoot die ervoor zorgen dat de deur in het kozijn blijft zitten. Zo kunnen ongenode gasten de deur dus niet uit het kozijn tillen.

Welke aanpassingen moet ik maken aan mijn deur?

Om een dievenklauw te monteren, is het nodig om een uitsparing te maken in zowel jouw deur als het deurkozijn. In het deurkozijn plaats je de huls; in de deur zelf een pen. Over het algemeen heeft een dievenklauw een diameter van 9 - 11 mm. Check dit echter voordat je een dievenklauw aanschaft, zodat je zeker weet dat je niet met een te groot of te klein gat blijft zitten.

Scharnieren met Ên zonder veiligheidspin

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten scharnieren verkrijgbaar. Je hebt de gewone variant – voor binnendeuren – en speciale scharnieren voor buitendeuren. In een veiligheidsscharnier zit standaard een veiligheidspin verwerkt die dezelfde functie heeft als een dievenklauw. Zijn jouw scharnieren echter wat ouder en hebben ze niet deze zekering in het kozijn? Dan is de aanschaf van losse dievenklauwen een praktische uitkomst!