deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Speunen

Pendeldeuren die beide kanten op kunnen zwaaien, worden bediend middels een vloerveer. Ook reguliere binnendeuren kun je uitvoeren met een speun scharnier. Op deze pagina vind je diverse soorten speunen: onderdelen die nodig zijn om de deur in de vloer en het kozijn te verankeren. Samen met de vloerveer zorgen zij voor een uniek, origineel bedieningsmechanisme!


Onderdelen vloerveer

Ben je op zoek naar een vloerveer scharnier om jouw pendeldeur of binnendeur origineel mee te bedienen? Het speun scharnier is compleet wanneer je een vloerveer, steekas, tweedelige bovenspeun en een onderspeun hebt. Deze zijn los te koop, maar je kunt alle onderdelen ook in een speunscharnier set bestellen.

Boven speunen kopen

Een bovenspeun zorgt ervoor dat de deur in de bovenhoek stevig bevestigd is aan het plafond. Dit hulpmiddel is daarmee essentieel voor het goed functioneren van het mechanisme: het is immers het alternatieve scharnier! Een bovenspeun bestaat uit twee onderdelen: het deurdeel en het kozijndeel. Je hebt beide nodig voor een goede bevestiging. Deze losse bovenspeunen zijn bovendien ideaal wanneer dit onderdeel bij jouw huidige vloerveer vervangen moeten worden. Zo hoef je geen complete set te kopen!

Onderspeun monteren

Een onderspeun is de beste schakel tussen jouw deur en het vloerveermechanisme in de vloer. Je monteert de speun op de onderzijde van de deur. Vervolgens zorgt de steekas ervoor dat de onderspeun in connectie staat met de vloerveer. Zo zit de basis van jouw vloerveer aan de onderzijde helemaal goed!