deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

TopEmaille

Over het merk...

Het merk TopEmaille staat voor duurzaam kwaliteit emaille. De emaille huisnummers met naam, emaille naamplaatjes, emaille straatnaamborden enz. worden op traditionele wijze met de hand gefabriceerd.

TopEmaille logo

TopEmaille is een divisie van Willems Classics en deze staat mede garant voor de duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit van de geproduceerde emaille borden.

Het produceren gebeurt volgens een traditionele techniek, per kleur in de oven op 800°C. Hierdoor verkrijgt elk emaille bord een hoogwaardige glans. De emaille borden zijn UV- en weerbestendig, graffiti is eventueel eenvoudig te verwijderen.

  1. Het ruwe plaatstaal wordt voorbereid, geëgaliseerd en gepolijst. Daarna wordt het bord gebold, gestanst en de randen worden bewerkt. Vervolgens wordt een basis laag emaille op het bord aangebracht.
  2. Het logo, de teksten en kleuren worden volledig handmatig voorbereid. Sjablonen t.b.v. het poederproces worden gesneden.
  3. Het emaille bord wordt d.m.v. een penseel geretoucheerd. Correctie vindt plaats door de overtollige poeder te verwijderen. Dit vakmanschap vereist een vaste hand en optimale concentratie.
  4. Het emaille bord wordt gedurende langere tijd per kleur in de oven op 800°C 'gebakken' en komt dan roodgloeiend uit de oven. Na een afkoelingsperiode volgt de laatste kwaliteitscontrole en het bord is klaar voor verzending.

TopEmaille produceert op deze manier emaille huisnummerborden, deurborden, brievenbusborden, kapstokken, thermometers, horeca bordjes, pictogrammen, oude reclameborden, toiletborden, veiligheidsborden, verbodsborden en "Hier waak ik" borden.