deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

AXA scharnieren

Een AXA scharnier is praktisch hang en sluitwerk om binnendeuren, buitendeuren en voordeuren op een solide manier op te hangen in het deurkozijn. Zo kunnen jij en je gezin met een gerust hart veilig wonen! Door de keuze in finishes en typen kies je gemakkelijk jouw favoriete scharnier. AXA scharnieren zijn verkrijgbaar in gegalvaniseerd en zwart. Houd bij de aanschaf rekening met de toepassing: is het scharnier geschikt voor binnendeuren, buitendeuren of allebei?

AXA veiligheidsscharnieren met een veiligheidsnok

Scharnieren die geschikt zijn voor buitendeuren worden vaak uitgevoerd met een dievenklauw of veiligheidsnok. Ze hebben de standaard maat 89 x 89 mm. Deze ‘korte staaf’ bevestig je in de deur en in het kozijn, waardoor de deur in gesloten stand op een extra punt vergrendeld is. Wanneer inbrekers de scharnieren afzagen, houden de dievenklauw of veiligheidsnok aan de ene kant en de nachtschoot aan de andere kant de deur vast in het deurkozijn. Bij de AXA Titan zorgt een geblokkeerde scharnierpen voor dezelfde inbraakbeveiliging. Kijk voor meer veilige oplossingen bij AXA veiligheidsbeslag.

AXA Smart Easyfix scharnier

AXA heeft een bijzondere lijn met Smart Easyfix scharnieren. Deze schijflagerscharnieren kunnen een hoog draagvermogen aan, maar lopen ondanks dat wel heel licht en geruisloos. Bovendien is het scharnier zelfsmerend, dus oliën is niet nodig. In het AXA Smart Easyfix scharnier zit een hangnaadbegrenzer. Deze zorgt ervoor dat er ruimte tussen de deur en het kozijn blijft, zodat de deur niet gaat ‘knijpen’ aan de onderzijde. De lagers in het scharnier zijn afgeschuinde AXA-Pom lagers. Zij hebben een fixatiekraag, waardoor ze niet uit het scharnier vallen. Als laatste vallen de mooie, stervormige schroefgaten op. Als laatste vallen de mooie, stervormige schroefgaten op. Zij zorgen ervoor dat er minder schroefbreuk plaatsvindt… nog een bron van irritatie die voorkomen wordt met dit slimme scharnier!

AXA Titan scharnier

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is AXA’s Titan sterk. Heel sterk. Hoewel het scharnier in totaal slechts 8 mm dik is, kan het bij gebruik van drie scharnieren al een deur van 180 kg dragen. Naast een regulier scharnier voor binnendeuren is er in de Titan-serie ook een veiligheidsscharnier beschikbaar speciaal voor buitendeuren. Zoals al eerder aangegeven, heeft deze een speciale scharnierpen met geavanceerd vergrendelsysteem. Deze blokkeert wanneer de deur gesloten is, zodat ook dan de deur niet uit het kozijn getild kan worden.