Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

*Deuren, magnotica, kluizen, taatsscharnieren, anti-inbraakstrips, domotica en de merken Hettich en Secu zijn uitgesloten van deze actie.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

BKS janus 4612 dubbele cilinder, antraciet

  • Levertijd: 4 weken
€  159,22
per stuk, incl. BTW

Zoek je veiligheid, dan kom je uit bij onze janus (jawel, fashionably zonder hoofdletter!). Keersleutelsysteem janus van fabrikant BKS garandeert kopieerbeveiliging en is getest volgens DIN EN 1303 en DIN 18252.

Deze cilinder heeft de finish ‘antraciet’. Omdat het hier gaat om een dubbele cilinder, steekt deze door de deur en kun je hem aan beide zijdes bedienen met een sleutel.

Specificaties van BKS janus zijn onder andere:
- Gepatenteerde sleutelprofielen;
- Vier stiften met een geavanceerd keersleutelsysteem. De sleutel kun je dus op beide manieren in het slot steken;
- ‘Sandwich-constructie’ waarmee de cilinder in de lengte veranderd kan worden;
- Slagsleutel zorgt voor seriematige beveiliging tegen inbraak;
- De sleutels zijn gemaakt van hoogwaardig nieuwzilver;
- Geschikt voor complexe sluitinstallaties in commerciële gebieden en voor geregistreerde sluitingen in een woonomgeving. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100,00.
*Voor deuren en lengtepakketten geldt een speciaal tarief.

Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  159,22
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
BKS janus 4612 dubbele cilinder, antraciet met Cilinderrozet GPF0902.00P1 50x8mm PVD antraciet
€ 174,71incl. BTW
BKS janus 4612 dubbele cilinder, antraciet met Cilinderrozet GPF0902.02P1 50x50x8mm PVD antraciet
€ 182,50incl. BTW
Meer info Cilinderfabrikant BKS staat zoals ze zelf zeggen, ‘garant voor extra veiligheid’. Een krasse uitspraak die ze waarmaken met hun hoog kwalitatieve cilinders en keersleutelsystemen. Systeem janus is één van de premium sluitsystemen van de fabrikant. De blokkeerinrichting en kopieerbeveiliging zijn al enkele redenen die janus een veilige toevoeging voor jouw pand maken.

Keersleutelsysteem
Een keersleutelsysteem biedt extra gemak voor jou als gebruiker. Waar je een ‘gewone’ (conventionele) sleutel slechts op één manier in het slot kunt steken – vaak met de vlakke kant boven – maakt dit bij een keersleutel niet uit. De BKS janus kun je dus zonder nadenken in het slot steken. Deze omkeerfunctie maakt de BKS-cilinder ook heel geschikt voor mensen die slecht kunnen zien, zoals senioren. Dit type cilinder zie je daarom regelmatig terug in seniorenwoningen of aangepaste woningen. Je herkent een keersleutelsysteem direct bij een cilinderslot: zodra het sleutelgat ligt in plaats van verticaal staat, heb je te maken met een keersleutel.

Hotelfunctie
Jouw BKS janus cilinder is standaard voorzien van hotelfunctie (ook wel een gevarenfunctie genoemd). Deze functie zorgt ervoor dat je een cilinder kunt bedienen met jouw sleutel, ook als er aan de andere kant van de cilinder eveneens een sleutel in het cilinderslot gestoken is. Door deze hotelfunctie ben je ervan verzekerd dat je altijd een ruimte of woning in komt, wat een uitkomst is in onder andere seniorenwoningen of hotelkamers. In overleg is het mogelijk om een vrijloopfunctie toe te voegen aan janus.

Toepassingen
De cilinder is toe te passen op een aantal manieren. Zo kun je deze monosluitend of gelijksluitend bestellen, maar janus kan ook opgenomen worden in centraal-, hoofd- en generale sleutelsystemen. Voor alle drie de varianten geldt een toeslag van 35% per cilinder. Deze toeslagen gelden ook bij nabestelde cilinders uit sluitsystemen. Heb je interesse in een persoonlijk sluitplan voor jouw wooncomplex of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op: we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er drie nieuwzilveren sleutels meegeleverd bij dit cilinderslot. Zo nodig kun je er natuurlijk meer bijbestellen. De cilinder heeft octrooibescherming tot 2031, waardoor je voor het (bij)bestellen van sleutels een sleutelcertificaat nodig hebt. Deze ontvang je tegelijk met jouw gekochte cilinder(s). Door deze coderegistratie ben je ervan verzekerd dat niemand anders zomaar jouw sleutels kan bijmaken. Een geruststellende gedachte! Een sleutel bestellen kun je eenvoudig doen via de website van Cubic Colors. Zoek eerst jouw sleutel in ons assortiment en vul vervolgens de gegevens in.

Wat is een dubbele cilinder?
In veruit de meeste gevallen is het van belang dat deuren vanaf beide zijdes op slot gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de buitendeur: die wil je op slot doen wanneer je weg gaat voor een boodschapje, maar ook wanneer je ’s avonds gaat slapen. Een dubbele cilinder is verkrijgbaar in verschillende cilindermaten. Zo komt de maat 30/30 (bij sommige fabrikanten 31/31 genoemd) vaak voor bij deuren van 40 millimeter dik. Er zijn echter ook alternatieve cilindermaten mogelijk. Lees onder het kopje ‘Documenten’ de hulp bij maatvoering, zodat je snel ontdekt welke maat jouw cilinder heeft.

Finish
Door metaal te bewerken met een kwalitatieve coating, ontstaan prachtige, antracietkleurige cilinders. Deze cilindersloten matchen geweldig met onze uitgebreide collectie deurkrukken en rozetten in PVD antraciet. Zo heeft jouw deurbeslag één stijl en gaat de cilinder op in het geheel. Let er wel op dat de coating na veelvuldig gebruik wat beschadigd kan raken bij het sleutelgat.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Door meerdere stiftrijen, kopieerbeveiliging en een slagsleutel ben jij verzekerd van een veilige cilinder.
  • De cilinder wordt standaard geleverd met drie sleutels.
  • De cilinder is standaard voorzien van hotelfunctie / gevarenfunctie.
  • De keersleutelfunctionaliteit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt op welke manier je de sleutel in het sleutelgat steekt.
  • Je kunt janus in lengte verstellen met een ‘sandwich-constructie’.
  • De cilinder is geschikt voor sluitsystemen.
  • Door de rode, ronde bol op de sleutelkop herken je jouw janus uit duizenden! ;-)
  • BKS janus heeft standaard geen SKG 3 sterren-keurmerk.
BKS

BKS is onderdeel van Gretsch-Unitas (G-U). Het bedrijf ontwikkelt veiligheidsoplossingen op allerlei vlak. Zo zijn er keersleutel- en conventionele sluitsystemen beschikbaar, maar bevindt BKS zich ook op het pad van de elektronische sluitsystemen. Met systemen zoals janus en livius – typerend is de schrijfstijl zonder hoofdletter! – is BKS een toonaangevend bedrijf in de wereld van de sluittechnologie. Lees verder

BKS

Gerelateerde producten