deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Het perfecte potscharnier #6: de openingshoek

Het potscharnier is een graag geziene gast in de wereld van het meubelbeslag. De vele opties op deze scharnieren kunnen echter verwarrend zijn en vragen oproepen. In onze zesdelige blogserie over potscharnieren vertellen we je meer over deze praktische hulpmiddelen voor meubels. Deze laatste blog staat in het teken van de openingshoek.

Sensys scharnier op glazen deur

Houd rekening met de openingshoek

Stel: je hebt een mooi potscharnier gevonden, de montage verliep goed en je gaat hem in gebruik nemen… maar het deurtje tikt steeds tegen de muur aan. Dan is er helaas één ding fout gegaan bij het kiezen van jouw potscharnier: je hebt geen rekening gehouden met de openingshoek. Voorkom teleurstellingen en beschadigingen op het meubelbeslag, de muur of andere meubels door een scharnier met de juiste openingshoek te bestellen.

Welke openingshoek heeft mijn scharnier?

Of jouw meubeldeur 180 graden open kan of slechts 90 graden, maakt nogal een verschil voor de eventuele schade die zou kunnen ontstaan als hij steeds tegen andere voorwerpen aantikt. Zorg dus dat je meet (bijvoorbeeld met een geodriehoek) wat de maximale openingsdriehoek is. Dacht je de juiste openingshoek te hebben gevonden, maar opent de deur toch net iets verder dan de bedoeling is? Met een speciale openingsbegrenzer kun je het potscharnier alsnog perfect afstellen.

En nu: bestellen maar!

Met deze blog zijn we aan het eind gekomen van onze blogserie over potscharnieren. We hopen dat jij hiermee alle tools in handen hebt om een juiste keuze te maken tussen onze meubelscharnieren. Zijn er nog vragen of opmerkingen? Voel je vrij om contact met ons op te nemen: we staan graag voor je klaar!


Bekijk alle potscharnieren