SUMMER SALE Gebruik de kortingscode zomer10 voor 10% korting. Geldig van 21 t/m 30 juni 2022.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Hoe bevestig ik mijn deurkruk?

Er zijn allerlei bevestigingen beschikbaar voor het monteren van een deurkruk op jouw deur. Maar… welke heb jij nodig? Om die vraag te beantwoorden, bekijken we verschillende situaties. Wil je een draaibare deurkruk aan beide kanten van de deur monteren, een draaibare kruk combineren met een vaste knop of wil je slechts aan één zijde van de deur een draaibare deurkruk bevestigen? Ontdek welke bevestiging jij nodig hebt!

Bevestigingen deurkrukken
Van links naar rechts: een krukstift, een wisselstift vast/draaibaar, een wisselstift keilbout en een dummy wisselstift.

De krukstift: perfecte schakel tussen twee deurkrukken

Met name bij binnendeuren vind je in veel gevallen aan beide zijdes van de deur een deurkruk waarmee je de deur kunt bedienen. Wordt de kruk aan de ene zijde naar beneden geduwd, dan maakt de deurkruk aan de andere kant dezelfde beweging. Dit komt door de krukstift die beide deurkrukken met elkaar verbindt. Deze vierkante stift steek je door het slot heen en de krukken worden hier via inbusboutjes op gemonteerd.

Een wisselstift vast/draaibaar: combineer een vaste knop met een draaibare kruk

Wil je een vaste deurknop aan de buitenkant van jouw deur plaatsen, maar een draaibare deurkruk aan de binnenkant? Die situatie komt veel voor bij buitendeuren, zoals de voordeur. Met een wisselstift vast/draaibaar combineer je het beste van twee werelden. Voor het draaiende deel gebruik je het gedeelte van de wisselstift dat eruit ziet als een krukstift. Voor het vaste deel gebruik je het gedeelte met schroefdraad, zodat je hier gemakkelijk de knop op kunt draaien.

De wisselstift keilbout: voor montage aan één zijde van de deur

In sommige gevallen zit de voordeurknop op een andere hoogte dan het insteekslot van de deur. Uiteraard wil je de deur wel van binnenuit kunnen openen, dus een enkelzijdige, draaibare deurkruk is vereist. Deze monteer je met hulp van een wisselstift keilbout. Je plaatst deze wisselstift in het slot (uiteraard aan de zijde waar de deurkruk moet komen) en draait hem vervolgens aan middels het moertje. Als de keilbout zichzelf klem heeft gezet, weet je zeker dat je jouw deurkruk zonder problemen kunt monteren. Ook een dummy wisselstift kan gebruikt worden in deze situatie. Deze steek je door het slot heen, waarbij de uitstekende rand aan één zijde ervoor zorgt dat de wisselstift nooit door het slot steekt. Veilig verankerd dus!

Alle wisselstiften