Vakantiekoorts! Gebruik de kortingscode VAKANTIE10 voor 10% korting op het gehele assortiment*. Geldig van 21 mei t/m 30 juni 2024.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Brandmelders

De brandmelder heeft zijn waarde al ontelbare keren bewezen in duizenden woningen. Ben je onbedachtzaam op brand, bijvoorbeeld omdat je je in een andere ruimte bevindt of omdat je slaapt? De brandmelder geeft luid en duidelijk aan dat er onraad is! Naast rookmelders die de hoeveelheid rook in de lucht oppikken, vind je bij ons ook hittemelders. Zij baseren hun metingen op de hoogte van de temperatuur.


Profiline rookmelder 230V 10Y
Profiline rookmelder 230V 10Y
  • Levertijd: 5 tot 10 werkdagen
€  59,96
Per stuk
Yale rookmelder SR-SD
Yale rookmelder SR-SD
  • Levertijd: 3 werkdagen
€  79,94
Per stuk
Profiline rookmelder ASD-10Q
Profiline rookmelder ASD-10Q
  • Levertijd: 3 werkdagen
€  39,95
Per stuk
Profiline rookmelder 230V
Profiline rookmelder 230V
  • Levertijd: 3 werkdagen
€  35,95
Per stuk
Profiline rookmelder ASD-5
Profiline rookmelder ASD-5
  • Levertijd: 3 werkdagen
€  24,95
Per stuk

Brandmelder plaatsen

Bij het plaatsen van een brandmelder is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo moet je de melder op een afstand van minstens 50 cm uit de wand monteren, aan het plafond. Zorg dat de brandmeldinstallaties sowieso hangen op plekken waarlangs jouw vluchtroute loopt, zoals de overloop en de hal. In het geval van draadloos koppelbare brandmelders sluit je diverse apparaten gemakkelijk op elkaar aan. Deze slimme melders geven in elke ruimte een luid alarm, ook al is er slechts in één ruimte een signaal gedetecteerd. Uiteraard zijn alle verschillende soorten aparaten volgens de Europese regels geproduceerd. Je kiest voor een brandmelder of rookmelder. Het verschil? Dat leggen we je hieronder uit!

Optische rookmelder op basis van rook

Allereerst is daar het meest bekende type: de rookmelder. Voor slaapkamers, de hal, de overloop en de woonkamer wordt het gebruik van deze optische rookmelders geadviseerd. Als er teveel rook in de lucht zit, slaan zij alarm door een signaal te produceren. Ze danken hun naam ‘optische rookmelder’ aan het feit dat ze de lucht om hen heen scannen. Hangt er teveel rook, dan wordt er een signaal afgegeven. Rook is immers het eerste teken van een smeulend vuur en daardoor volop aanwezig bij brand.

Hittemelder: thermische rookmelder

Het tweede type brandmelder is de hittemelder. Deze kijkt niet naar de rook in een ruimte, maar hij meet juist de temperatuur. Een thermische rookmelder is een belangrijke toevoeging in de keuken, garage en de ruimte waar de CV-ketel hangt. Brandt er per ongeluk eten aan of komen er wat motorgassen vrij, dan gaat de thermische rookmelder niet af. Pas wanneer de temperatuur in een ruimte oploopt, krijg jij een brandmelding.