deurbeslag cadeautje Vakantiegeld voordeel! - Profiteer van 10% korting* - smiley *Deuren, Anti-inbraakstrips, Smartlocks, Secu, Hettich, Puck Keysafe producten zijn uitgesloten van deze actie.

deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Hittemelders

Een hittemelder staat ook bekend als een thermische rookmelder. In plaats van het signaleren van rook, signaleert dit brandbeveiligingssysteem de temperatuur in een ruimte. Wordt deze te hoog, dan klinkt automatisch het indringende geluid van de brandmelder.

Er zijn geen resultaten gevonden met uw zoekopdracht.

Hoe werkt een hittemelder?

Zoals gezegd reageert een hittemelder niet op rook (zoals wel het geval is bij een optische rookmelder), maar enkel op temperatuur. Het maakt dat dit type ook wel thermische rookmelder wordt genoemd. Dit type brandmelder is praktisch in een ruimte waar regelmatig andere dampen langskomen. Denk dan aan uitlaatgassen van een motor in de garage, een aangebrande cake in de keuken en stoom in de badkamer. De hittemelder reageert niet op deze signalen, terwijl het infraroodsignaal van een optische brandmelder hier wel door af zou gaan.

Batterij vervangen rookmelder

Het klinkt als een open deur, maar helaas gaat het nog te vaak fout: zorg dat de batterijen in jouw brandmelder werken! Uit voorzorg kun je elk jaar op een vaste datum de batterijen van je rookmelder vervangen, zodat je zeker weet dat het systeem werkt. Om dit te testen, kun je elke maand op de testknop van de rookmelder drukken om te kijken of deze nog geluid maakt. Als een batterij bijna leeg is, waarschuwt hij je door regelmatig een kort piepsignaal af te geven. Sommige brandmelders hebben een batterij die vijf of zelfs tien jaar meegaat. Zo heb je er lange tijd geen omkijken naar! Test het alarmsysteem wel regelmatig, zodat je weet dat je ook bij noodsituaties op hem kunt vertrouwen. Wil je geen gedoe met batterijen in jouw rookmelder? Kies dan voor een brandmelder die aangesloten wordt op het lichtnet.