deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Mauer profielcilinder, Elite 1 FP2 serie, dubbele cilinder

  • Levertijd: 5 werkdagen
€  30,69
per stuk, incl. BTW

Ben je op zoek naar een SKG** profielcilinder voor de standaard woningbouw, met een vriendelijke prijs en technisch patent? Dan is de Elite 1 FP2 jouw ideale cilinder! Door de keersleutelfunctie is hij zeer geschikt voor onder andere seniorenwoningen.

De cilinder heeft de finish ‘Vernikkeld’, wat hem een grijzige kleur geeft. Omdat het hier gaat om een dubbele cilinder, steekt deze door de deur en kun je hem aan beide zijdes bedienen met een sleutel.

Specificaties van het Mauer Elite 1 FP2 cilinderslot

- E1-FP2 profiel;
- Zes stiften, met keersleutelsysteem. De sleutel kun je dus op beide manieren in het slot steken;
- SKG 2 sterren keurmerk (SKG**);
- Met certificaat Lees meer.

Beknopte specificaties
Finish Vernikkeld
Kleur Grijs
Materiaal Messing
Uitgebreide specificaties
In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,00.
Levertijd: 5 werkdagen
Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  30,69
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
Mauer profielcilinder, Elite 1 FP2 serie, dubbele cilinder met Mauer slotspray
€ 36,65incl. BTW
Meer info Met een Mauer profielcilinder in de Elite 1-FP2 serie heb je een kwalitatieve basiscilinder die prima geschikt is voor de standaard woningbouw. De Mauer Elite 1 FP2 cilinder is een 17 mm. europrofielcilinder, opgebouwd met een E1-FP2 profiel en zes stiften. Zij zorgen voor 117.649 permutaties. Dit betekent dat er 117.649 unieke sleutelmogelijkheden zijn voor de Mauer Elite 1 FP2 serie.

Keersleutelsysteem
Een keersleutelsysteem biedt extra gemak voor jou als gebruiker. Waar je een ‘gewone’ (conventionele) sleutel slechts op één manier in het slot kunt steken – vaak met de vlakke kant boven – maakt dit bij een keersleutel niet uit. De Mauer Elite 1 FP2 kun je dus zonder nadenken in het slot steken. Deze omkeerfunctie maakt de Mauer cilinder ook heel geschikt voor mensen die slecht kunnen zien, zoals senioren. Dit type cilinder zie je daarom regelmatig terug in seniorenwoningen of aangepaste woningen. Je herkent een keersleutelsysteem direct bij een cilinderslot: zodra het sleutelgat ligt in plaats van verticaal staat, heb je te maken met een keersleutel.

Hotelfunctie
Je kunt ervoor kiezen om jouw Mauer Elite 1 FP2 cilinder te voorzien van hotelfunctie (ook wel een gevarenfunctie genoemd). Deze functie zorgt ervoor dat je een cilinder kunt bedienen met jouw sleutel, ook als er aan de andere kant van de cilinder eveneens een sleutel in het cilinderslot gestoken is. Door deze hotelfunctie ben je ervan verzekerd dat je altijd een ruimte of woning in komt, wat een uitkomst is in onder andere seniorenwoningen of hotelkamers.

Toepassingen
De cilinder is toe te passen op verschillend sluitend en gelijksluitende sets. Het voordeel van gelijksluitende cilinders, is dat je slechts één sleutel nodig hebt om bijvoorbeeld alle deuren van jouw woning te openen. De Mauer Elite 1 FP2 is ook geschikt voor sleutelsystemen of sluitplannen.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er geen sleutels meegeleverd bij dit cilinderslot, maar deze zijn uiteraard wel bij te bestellen. Op deze sleutels zit een kopieerbescherming en een organisatorisch en technisch patent tot 2037. Alleen op vertoon van het sleutelcertificaat en de coderegistratie op naam kun je een sleutel bij laten maken bij ons of bij Mauer zelf.

Beveiliging
Het keurmerk SKG 2 sterren is van toepassing op dit cilinderslot. Dat betekent dat de cilinder bijdraagt aan minstens drie minuten inbraakwering. Voor dit profiel geldt het KOMO®-nummer 408.312.08-09 en de norm DIN 18254 - EN 1303.

Wat is een dubbele cilinder?
In veruit de meeste gevallen is het van belang dat deuren vanaf beide zijdes op slot gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de buitendeur: die wil je op slot doen wanneer je weg gaat voor een boodschapje, maar ook wanneer je ’s avonds gaat slapen. Een dubbele cilinder is verkrijgbaar in verschillende cilindermaten. Zo komt de maat 30/30 (bij sommige fabrikanten 31/31 genoemd) vaak voor bij deuren van 40 millimeter dik. Er zijn echter ook alternatieve cilindermaten mogelijk. Lees onder het kopje ‘Documenten’ de hulp bij maatvoering, zodat je snel ontdekt welke maat jouw cilinder heeft.

Finish
Wanneer een metaal (vaak staal of messing) wordt omhuld met een laagje nikkel, noemen we dit vernikkelen. Deze vernikkelde laag beschermt jouw product en voorkomt de vorming van corrosie en roest. Het nikkel geeft de cilinder een grijzige kleur. Deze past daardoor heel goed bij aluminium of gepolijst / geborsteld RVS deurbeslag.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Het keersleutelprofiel zorgt voor extra comfort, want je kunt de sleutel op twee manieren in het slot steken.
  • Deze cilinder is voorzien van een SKG** keurmerk.
  • Dit is een zeer voordelige SKG** cilinder.
  • De cilinder heeft geen kerntrekbeveiliging.
  • SKG** zorgt voor max. drie minuten inbraakwering. Dit is niet de zwaarste categorie inbraakvertraging.
Mauer

Mauer® Locking Systems is een specialist in het produceren van sloten en cilinders die uw veiligheid doen toenemen. Het merk biedt oplossingen voor hedendaagse wensen op het gebied van veiligheid. Efficiency, luxe, comfort, duurzaamheid en kwaliteit zijn daarbij absolute vereisten. Lees meer.

Mauer

Gerelateerde producten