deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Cilinderslot Mauer, F3P serie, knopcilinder, messing

  • Levertijd: op aanvraag
€  49,15
per stuk, incl. BTW

Mauer is grootmeester als het gaat om de productie van kwalitatieve cilinders. Het type F3P is een europrofielcilinder die heel geschikt is voor de standaard woningbouw. Hij is relatief voordelig én voorzien van kerntrekbeveiliging.

De cilinder heeft de finish ‘Messing’, wat hem een gele kleur geeft. Omdat het hier gaat om een knopcilinder, is deze aan één zijde van de deur te bedienen met een sleutel. Aan de andere zijde bedien je het cilinderslot met een draaiknop.

Specificaties van het Mauer F3P cilinderslot
- F3P profiel;
- Zes stiften, die conventioneel zijn opgebouwd. De sleutel kun je dus op één manier in het slot steken;
- SKG 3 sterren keurmerk (SKG***);
- Deze cilinder maakt gebruik van gepatenteerde sluittechniek.. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100,00.
*Voor deuren en lengtepakketten geldt een speciaal tarief.

Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  49,15
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
Cilinderslot Mauer, F3P serie, knopcilinder, messing met Mauer slotspray
€ 57,14incl. BTW
Meer info Met een Mauer profielcilinder van het type F3P ben je verzekerd van een betrouwbare, conventionele techniek op jouw deur. De cilinder is een 17 mm. europrofielcilinder, opgebouwd met een F3P profiel en zes stiften. Zij zorgen voor 530.000 permutaties. Dit betekent dat er 530.000 unieke sleutelmogelijkheden zijn voor de Mauer F3P serie.

Glas en een knopcilinder: kan dat?
Voor de geldigheid van het SKG-certificaat is het van groot belang dat het glas in de buurt van de knopcilinder een klasse van minstens P4A heeft (zware inbraakwering). Het gaat dan om een eventueel raam of ramen in de deur én om een eventueel zijlicht naast de deur. Als het glas niet zo’n hoge inbraakwering heeft, is het eenvoudig(er) te forceren door inbrekers. Eén draai aan de knop zou vervolgens voldoende zijn om binnen te komen in jouw huis.

Toepassingen
De cilinder is toe te passen op een aantal manieren. Zo kun je deze verschillend sluitend bestellen, maar de cilinder kan ook opgenomen worden in centraal-, hoofd- en generale sluitsystemen. Je kunt dit type cilinderslot van Mauer uitbreiden naar een centraal sleutelsysteem (+50% toeslag per cilinder), een hoofdsleutelsysteem (+50% toeslag per cilinder) of een generaal hoofdsleutelsysteem (+65% toeslag per cilinder). Deze toeslagen gelden ook bij nabestelde cilinders uit sluitsystemen. Heb je interesse in een persoonlijk sluitplan voor jouw wooncomplex of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op: we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er geen sleutels meegeleverd bij dit cilinderslot. Je hebt geen certificaat nodig om sleutels bij te bestellen voor de Mauer F3P cilinder, maar je kunt deze ook niet zomaar bij laten maken bij een sleutelspecialist. Een sleutel bijbestellen doe je met een originele Mauer keyblank (een blanco sleutel die nog gesneden moet worden). Dit loopt via Mauer of een geautoriseerde dealer, zoals deurbeslag.nl. Op deze pagina kun je extra sleutels bij laten maken voor jouw F3P cilinder. Het cilinderslot heeft een technisch patent tot 2036 en is gekwalificeerd met SKG 3 sterren.

Beveiliging
Het keurmerk SKG 3 sterren is van toepassing op dit cilinderslot. Dat betekent dat de cilinder bijdraagt aan minstens vijf minuten inbraakwering. Voor dit profiel geldt het KOMO®-nummer 408.313.07-08 en de norm DIN 18254 - EN 1303. De Mauer F3P serie is voorzien van een technisch patent en coderegistratie op naam.

Wat is een knopcilinder?
Een knopcilinder is de ideale oplossing voor ruimtes waar niet iedereen in mag, maar die je van binnenuit wel altijd moet kunnen openen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een archiefruimte in jouw bedrijfspand. Daarnaast worden knopcilinders ook wel gebruikt voor buitendeuren. Het cilinderslot biedt extra gemak, want je hoeft niet telkens een sleutel te gebruiken om de deur te openen voor de postbode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen raadt het gebruik van een knopcilinder op de buitendeur af, omdat inbrekers zichzelf sneller toegang kunnen verlenen middels de brievenbus of het intikken van een glasplaat.

Finish
Eén van de oudste materialen die gebruikt wordt voor deurbeslag, is messing. Het metaal heeft van zichzelf een prachtige, gele kleur, die bij deze cilinder volledig tot zijn recht komt. Het messing cilinderslot past mooi bij mat en gepolijst messing deurbeslag.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Cilinder is voorzien van een SKG*** keurmerk. Dit is het hoogst haalbare keurmerk voor cilinders.
  • Voor een SKG*** cilinder is de Mauer F3P een zeer voordelige oplossing.
  • Vrijheid om zelf sleutels en cilinders bij te laten maken.
  • Deze cilinder maakt gebruik van gepatenteerde sluittechniek.
Mauer

Mauer® Locking Systems is een specialist in het produceren van sloten en cilinders die uw veiligheid doen toenemen. Het merk biedt oplossingen voor hedendaagse wensen op het gebied van veiligheid. Efficiency, luxe, comfort, duurzaamheid en kwaliteit zijn daarbij absolute vereisten. Lees meer.

Mauer

Gerelateerde producten