deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

M&C Condor antikerntrek dubbele knopcilinder

  • Levertijd: 3 tot 5 werkdagen
€  86,78
per stuk, incl. BTW

M&C levert met zijn cilinder Condor kwalitatieve beveiliging tegen een groot aantal inbraaktechnieken. Denk aan boren en openpikken, maar ook de impressietechniek (waarbij je met een ongeslepen sleutel uiteindelijk een slot kunt lockpicken). Door haar vele extra’s is de M&C Condor europrofielcilinder enorm sterk en bijna onmogelijk om te breken.

De cilinder heeft de finish ‘Vernikkeld’, wat hem een grijzige kleur geeft. Omdat het hier gaat om een knopcilinder, is deze aan één zijde van de deur te bedienen met een sleutel. Aan de andere zijde bedien je het cilinderslot met een draaiknop.

Specificaties van het M&C Condor cilinderslot
- Met keersleutelsysteem. De sleutel kun je dus op beide manieren in het slot steken;
- Bevat beveiliging tegen een groot aantal inbraaktechnieken. De Condor heeft daarnaast een hardstalen brug, waardoor de cilinder nauwelijks te breken is;
- SKG 3 sterren keurmerk (SKG***);
- Met certificaat, dus sleutels bijmaken kan alleen met behulp van het sleutelcertificaat. Er worden standaard drie sleutels meegeleverd bij deze cilinder.
- Let op! Het meegeleverde aantal sleutels is afhankelijk van het aantal gelijksluitende cilinders dat je bestelt. Neem voor precieze aantallen contact met ons op. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100,00.
*Voor deuren en lengtepakketten geldt een speciaal tarief.

Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  86,78
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
M&C Condor antikerntrek dubbele knopcilinder met Mauer slotspray
€ 94,77incl. BTW
Meer info Bij het produceren van hun huisbeveiligingsproducten stelt M&C twee belangrijke eisen. Allereerst moet het artikel zeer inbraakwerend zijn en daarnaast eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Bij hun Condor komen beide samen: je monteert het cilinderslot eenvoudig in jouw deur én de SKG 3 sterren cilinder zorgt voor fikse inbraakwering. Er zijn meer dan vijf miljoen verschillende sluitingen mogelijk, wat hem zeer betrouwbaar maakt. Bovendien bestaat de Condor uit modulaire delen die bij elkaar een maximale lengte van wel 20,5 centimeter kunnen hebben. De cilinder past dus in elke deur!

Glas en een knopcilinder: kan dat?
Voor de geldigheid van het SKG-certificaat is het van groot belang dat het glas in de buurt van de knopcilinder een klasse van minstens P4A heeft (zware inbraakwering). Het gaat dan om een eventueel raam of ramen in de deur én om een eventueel zijlicht naast de deur. Als het glas niet zo’n hoge inbraakwering heeft, is het eenvoudig(er) te forceren door inbrekers. Eén draai aan de knop zou vervolgens voldoende zijn om binnen te komen in jouw huis.

Sterk staaltje veiligheid
Bij de ontwikkeling van M&C’s Condor is goed nagedacht over de beste manieren om de cilinder nagenoeg onbreekbaar te maken. Het eindresultaat? Een cilinderslot dat bestand is tegen een scala aan inbraaktechnieken. We noemen je: boren, openpikken, kerntrekken, slagmethode en impressietechniek. En wat te denken van de hardstalen brug door het midden van de cilinder, zodat het breken van de cilinder eigenlijk onmogelijk geworden is? Daarnaast is de sleutel voorzien van een verhoogd profiel en geldt er een patent. M&C combineert deze veiligheid met een veelzijdige uitstraling: je koopt de Condor in één van de kleuren messing, nikkel of zwart. Het cilinderslot past daardoor altijd bij de kleur van jouw (voor)deurbeslag.

Keersleutelsysteem
Een keersleutelsysteem biedt extra gemak voor jou als gebruiker. Waar je een ‘gewone’ (conventionele) sleutel slechts op één manier in het slot kunt steken – vaak met de vlakke kant boven – maakt dit bij een keersleutel niet uit. De M&C Condor kun je dus zonder nadenken in het slot steken. Deze omkeerfunctie maakt de M&C cilinder ook heel geschikt voor mensen die slecht kunnen zien, zoals senioren. Dit type cilinder zie je daarom regelmatig terug in seniorenwoningen of aangepaste woningen. Je herkent een keersleutelsysteem direct bij een cilinderslot: zodra het sleutelgat ligt in plaats van verticaal staat, heb je te maken met een keersleutel.

Toepassingen
De M&C cilinder in de serie Condor is toe te passen op verschillend sluitend en gelijksluitende sets. Het voordeel van gelijksluitende cilinders, is dat je slechts één sleutel nodig hebt om bijvoorbeeld alle deuren van jouw woning te openen. Bij de keuze voor gelijksluitende cilinders geldt een meerprijs.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er drie sleutels meegeleverd bij dit M&C cilinderslot. Uiteraard zijn er extra sleutels bij te bestellen. De cilinder is gepatenteerd, dus je heb voor het (bij)bestellen van sleutels een sleutelcertificaat nodig. Deze ontvang je tegelijk met jouw gekochte cilinder(s). Door deze coderegistratie ben je ervan verzekerd dat niemand anders zomaar jouw sleutels kan bijmaken. Een geruststellende gedachte! Een sleutel bestellen kun je eenvoudig doen via de website van Cubic Colors. Zoek eerst jouw sleutel in ons assortiment en vul vervolgens de gegevens in.

Beveiliging
Het keurmerk SKG 3 sterren is van toepassing op dit cilinderslot. Dat betekent dat de cilinder bijdraagt aan minstens vijf minuten inbraakwering. Daardoor is de cilinder ook goedgekeurd voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Wat is een knopcilinder?
Een knopcilinder is de ideale oplossing voor ruimtes waar niet iedereen in mag, maar die je van binnenuit wel altijd moet kunnen openen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een archiefruimte in jouw bedrijfspand. Daarnaast worden knopcilinders ook wel gebruikt voor buitendeuren. Het cilinderslot biedt extra gemak, want je hoeft niet telkens een sleutel te gebruiken om de deur te openen voor de postbode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen raadt het gebruik van een knopcilinder op de buitendeur af, omdat inbrekers zichzelf sneller toegang kunnen verlenen middels de brievenbus of het intikken van een glasplaat.

Finish
Wanneer een metaal (vaak staal of messing) wordt omhuld met een laagje nikkel, noemen we dit vernikkelen. Deze vernikkelde laag beschermt jouw product en voorkomt de vorming van corrosie en roest. Het nikkel geeft de cilinder een grijzige kleur. Deze past daardoor heel goed bij aluminium of gepolijst / geborsteld RVS deurbeslag.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Deze cilinder is voorzien van een SKG*** keurmerk en wordt tevens geleverd met certificaat.
  • De veiligheidscilinder is beveiligd tegen openpikken, de slagmethode, de kerntrekmethode en de breekmethode.
  • Cilinder wordt aanbevolen door het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).
  • Cilinders en sleutels kunnen alleen bijgemaakt worden door erkende M&C dealers.
M&C

Goede huisbeveiliging is voor M&C de kers op de taart. Daarom specialiseert het bedrijf zich al meer dan dertig jaar in inbraakbeveiliging, zoals cilinders, hangsloten en kluizen. Het bedrijf stelt daarbij één voorwaarde: hun producten moeten eenvoudig te monteren zijn. Inbraakbeveiliging voor iedereen dus!
Lees meer.

M&C