deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Mauer profielcilinder, New Wave 4 serie, knopcilinder, messing

  • Levertijd: op aanvraag
  • Gratis verzending
€  152,08
per stuk, incl. BTW

Mauer is grootmeester als het gaat om de productie van kwalitatieve cilinders. De New Wave 4 is een europrofielcilinder met zware kwaliteiten, die uitkomst biedt in situaties waar extra veiligheid geboden is.

De cilinder heeft de finish ‘Messing’, wat hem een gele kleur geeft. Omdat het hier gaat om een knopcilinder, is deze aan één zijde van de deur te bedienen met een sleutel. Aan de andere zijde bedien je het cilinderslot met een draaiknop.

Specificaties van de Mauer New Wave 4
- New Wave-profiel;
- Tien stiften met een geavanceerd keersleutelsysteem. De sleutel kun je dus op beide manieren in het slot steken;
- De dubbele cilinder en knopcilinder hebben een tweedelige meenemer, die voorkomt dat de cilinder af kan breken op zijn zwakste punt;
- SKG 3 sterren keurmerk (SKG***);
- Met certificaat, dus sleutels bijmaken kan alleen met behulp van het sleutelcertificaat. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €50,00.
Levertijd: op aanvraag
Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  152,08
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
Mauer profielcilinder, New Wave 4 serie, knopcilinder, messing met Mauer slotspray
€ 158,05incl. BTW
Meer info De Mauer New Wave 4 is een sterk staaltje cilinder met vele extra’s. In de sleutel en lamellen vind je rollen, zijboringen en groeven. Zij zorgen er – samen met actieve pallen in de cilinder – voor dat jij geniet van extra veiligheid. Deze mechanische cilinder kan daarom heel goed toegepast worden in grotere sluitsystemen. Doordat het cilinderslot is uitgerust met een anti-pickingbescherming en anti-klop, weet je dat hij bestand is tegen de verschillende slagmethodes die inbrekers gebruiken. Bovendien heeft de Mauer NW4 een tweedelige meenemer, zodat de cilinder niet kan afbreken op zijn zwakste plek (bij de meenemer). Hiermee is de Mauer New Wave 4 nauwelijks te kraken voor inbrekers. De cilinder is een 17 mm. europrofielcilinder, opgebouwd met een New Wave-profiel en tien stiften. Zij zorgen voor meer dan 20.000.000 permutaties. Dit betekent dat er 20.000.000 unieke sleutelmogelijkheden zijn voor de New Wave 4 serie.

Glas en een knopcilinder: kan dat?
Voor de geldigheid van het SKG-certificaat is het van groot belang dat het glas in de buurt van de knopcilinder een klasse van minstens P4A heeft (zware inbraakwering). Het gaat dan om een eventueel raam of ramen in de deur én om een eventueel zijlicht naast de deur. Als het glas niet zo’n hoge inbraakwering heeft, is het eenvoudig(er) te forceren door inbrekers. Eén draai aan de knop zou vervolgens voldoende zijn om binnen te komen in jouw huis.

Keersleutelsysteem
Een keersleutelsysteem biedt extra gemak voor jou als gebruiker. Waar je een ‘gewone’ (conventionele) sleutel slechts op één manier in het slot kunt steken – vaak met de vlakke kant boven – maakt dit bij een keersleutel niet uit. De Mauer New Wave 4 kun je dus zonder nadenken in het slot steken. Deze omkeerfunctie maakt de Mauer cilinder ook heel geschikt voor mensen die slecht kunnen zien, zoals senioren. Dit type cilinder zie je daarom regelmatig terug in seniorenwoningen of aangepaste woningen. Je herkent een keersleutelsysteem direct bij een cilinderslot: zodra het sleutelgat ligt in plaats van verticaal staat, heb je te maken met een keersleutel.

Toepassingen
De cilinder is toe te passen op een aantal manieren. Zo kun je deze verschillend sluitend of gelijksluitend bestellen, maar de New Wave 4 kan ook opgenomen worden in centraal-, hoofd- en generale sleutelsystemen. Voor alle drie de varianten geldt een toeslag van 35% per cilinder. Deze toeslagen gelden ook bij nabestelde cilinders uit sluitsystemen. Heb je interesse in een persoonlijk sluitplan voor jouw wooncomplex of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op: we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er geen sleutels meegeleverd bij de Mauer NW4, maar deze zijn uiteraard wel bij te bestellen. Omdat de cilinder technisch gepatenteerd is tot 2027, heb je voor het (bij)bestellen van sleutels een sleutelcertificaat nodig. Deze ontvang je tegelijk met jouw gekochte cilinder(s). Door deze coderegistratie ben je ervan verzekerd dat niemand anders zomaar jouw sleutels kan bijmaken. Een geruststellende gedachte! Een sleutel bestellen kun je eenvoudig doen via de website van Cubic Colors. Zoek eerst jouw sleutel in ons assortiment en vul vervolgens de gegevens in.

Beveiliging
Het keurmerk SKG 3 sterren is van toepassing op deze kwalitatieve Mauer New Wave 4 profielcilinder. Dat betekent dat de cilinder bijdraagt aan minstens vijf minuten inbraakwering. Voor dit profiel geldt het KOMO®-nummer 408.323.01-02 en de norm DIN 18254 - EN 1303. Op de New Wave 4 geldt een technisch patent tot 2027.

Wat is een knopcilinder?
Een knopcilinder is de ideale oplossing voor ruimtes waar niet iedereen in mag, maar die je van binnenuit wel altijd moet kunnen openen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een archiefruimte in jouw bedrijfspand. Daarnaast worden knopcilinders ook wel gebruikt voor buitendeuren. Het cilinderslot biedt extra gemak, want je hoeft niet telkens een sleutel te gebruiken om de deur te openen voor de postbode. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen raadt het gebruik van een knopcilinder op de buitendeur af, omdat inbrekers zichzelf sneller toegang kunnen verlenen middels de brievenbus of het intikken van een glasplaat.

Finish
Eén van de oudste materialen die gebruikt wordt voor deurbeslag, is messing. Het metaal heeft van zichzelf een prachtige, gele kleur, die bij deze cilinder volledig tot zijn recht komt. Het messing cilinderslot past mooi bij mat en gepolijst messing deurbeslag.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Cilinder is voorzien van een SKG*** keurmerk. Dit is het hoogst haalbare keurmerk voor cilinders.
  • Cilinder is voorzien van een gecertificeerd profiel. Nabestellingen kunnen alleen plaatsvinden op vertoon van het bijgeleverde sleutelcertificaat.
  • De meenemer bestaat uit 2 delen waardoor deze cilinder hier niet kan afbreken.
  • Zeer complex keersleutelprofiel voor extra veiligheid en comfort.
  • Dubbele autorisatie mogelijk waarbij er pas een sleutel bijgemaakt wordt door de fabrikant als deze met een code geverifieerd is.
  • Sleutels en cilinders kunnen alleen bijgemaakt worden door Mauer.
  • Cilinder is relatief prijzig.
Veilig sleutels bijbestellen

Het certificaat bij jouw cilinder zorgt ervoor dat sleutels niet zomaar gekopieerd kunnen worden. Wil je extra zekerheid, bovenop het certificaat? Kies dan voor DA+: een extra authenticatie waarbij er pas een sleutel bijgemaakt wordt door de fabrikant als deze met een code geverifieerd is. Hoe het werkt? Bij de aanschaf van een cilinder registreer je ook een zelfbedachte code en e-mailadres. Fabrikant Mauer koppelt beide aan jouw sleutelnummer. Zodra je een nieuwe sleutel wilt bijbestellen, wordt per e-mail gevraagd naar de 4-cijferige autorisatiecode. Middels deze extra veiligheidsoptie weet je zeker dat er geen sleutels worden bijgemaakt zonder jouw medeweten.
Lees verder

Mauer

Mauer® Locking Systems is een specialist in het produceren van sloten en cilinders die uw veiligheid doen toenemen. Het merk biedt oplossingen voor hedendaagse wensen op het gebied van veiligheid. Efficiency, luxe, comfort, duurzaamheid en kwaliteit zijn daarbij absolute vereisten. Lees meer.

Mauer

Relevante blogs

Gerelateerde producten