deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

BKS janus 4601 halve cilinder, antraciet

  • Levertijd: 4 weken
€  127,95
per stuk, incl. BTW

Zoek je veiligheid, dan kom je uit bij onze janus (jawel, fashionably zonder hoofdletter!). Keersleutelsysteem janus van fabrikant BKS garandeert kopieerbeveiliging en is getest volgens DIN EN 1303 en DIN 18252.

Deze cilinder heeft de finish ‘antraciet’. Omdat het hier gaat om een halve cilinder, is deze aan één zijde van de deur te bedienen met een sleutel.

Specificaties van BKS janus zijn onder andere:
- Gepatenteerde sleutelprofielen;
- Vier stiften met een geavanceerd keersleutelsysteem. De sleutel kun je dus op beide manieren in het slot steken;
- ‘Sandwich-constructie’ waarmee de cilinder in de lengte veranderd kan worden;
- Slagsleutel zorgt voor seriematige beveiliging tegen inbraak;
- Sleutels gemaakt van hoogwaardig nieuwzilver;
- Geschikt voor complexe sluitinstallaties in commerciële gebieden en voor geregistreerde sluitingen in een woonomgeving. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100,00.
Levertijd: 4 weken
Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  127,95
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
BKS janus 4601 halve cilinder, antraciet met Cilinderrozet GPF0902.00P1 50x8mm PVD antraciet
€ 142,70incl. BTW
BKS janus 4601 halve cilinder, antraciet met Cilinderrozet GPF0902.02P1 50x50x8mm PVD antraciet
€ 150,11incl. BTW
Meer info Cilinderfabrikant BKS staat zoals ze zelf zeggen, ‘garant voor extra veiligheid’. Een krasse uitspraak die ze waarmaken met hun hoog kwalitatieve cilinders en keersleutelsystemen. Systeem janus is één van de premium sluitsystemen van de fabrikant. De blokkeerinrichting en kopieerbeveiliging zijn al enkele redenen die janus een veilige toevoeging voor jouw pand maken.

Keersleutelsysteem
Een keersleutelsysteem biedt extra gemak voor jou als gebruiker. Waar je een ‘gewone’ (conventionele) sleutel slechts op één manier in het slot kunt steken – vaak met de vlakke kant boven – maakt dit bij een keersleutel niet uit. De BKS janus kun je dus zonder nadenken in het slot steken. Deze omkeerfunctie maakt de BKS-cilinder ook heel geschikt voor mensen die slecht kunnen zien, zoals senioren. Dit type cilinder zie je daarom regelmatig terug in seniorenwoningen of aangepaste woningen. Je herkent een keersleutelsysteem direct bij een cilinderslot: zodra het sleutelgat ligt in plaats van verticaal staat, heb je te maken met een keersleutel.

Toepassingen
De cilinder is toe te passen op een aantal manieren. Zo kun je deze monosluitend of gelijksluitend bestellen, maar de New Wave 4 kan ook opgenomen worden in centraal-, hoofd- en generale sleutelsystemen. Voor alle drie de varianten geldt een toeslag van 35% per cilinder. Deze toeslagen gelden ook bij nabestelde cilinders uit sluitsystemen. Heb je interesse in een persoonlijk sluitplan voor jouw wooncomplex of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op: we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er drie nieuwzilveren sleutels meegeleverd bij dit cilinderslot. Zo nodig kun je er natuurlijk meer bijbestellen. De cilinder heeft octrooibescherming tot 2031, waardoor je voor het (bij)bestellen van sleutels een sleutelcertificaat nodig. hebt Deze ontvang je tegelijk met jouw gekochte cilinder(s). Door deze coderegistratie ben je ervan verzekerd dat niemand anders zomaar jouw sleutels kan bijmaken. Een geruststellende gedachte! Een sleutel bestellen kun je eenvoudig doen via de website van Cubic Colors. Zoek eerst jouw sleutel in ons assortiment en vul vervolgens de gegevens in.

Wat is een halve cilinder?
Wil je een deur aan één zijde af kunnen sluiten? Dan is een halve cilinder jouw cup of tea. Bij de montage van dit type cilinderslot maak je een uitsparing in één zijde van de deur: de andere zijde blijft vlak. Een halve cilinder is onder andere een uitkomst bij de meterkast en bij opbergruimtes of -kasten waarin belangrijke of waardevolle spullen liggen. Je kunt een halve cilinder ook gebruiken als bijzetslot op jouw buitendeur. Zo bescherm je jouw huis extra wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen. Let er in dit geval wel op dat je aan de buitenkant van de deur een blinde veiligheidsrozet of een blind veiligheidsschild plaatst. Dit is verplicht, zodat inbrekers jouw halve cilinder niet uit kunnen boren.

Finish
Door metaal te bewerken met een kwalitatieve coating, ontstaan prachtige, antracietkleurige cilinders. Deze cilindersloten matchen geweldig met onze uitgebreide collectie deurkrukken en rozetten in PVD antraciet. Zo heeft jouw deurbeslag één stijl en gaat de cilinder op in het geheel. Let er wel op dat de coating na veelvuldig gebruik wat beschadigd kan raken bij het sleutelgat.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Door meerdere stiftrijen, kopieerbeveiliging en een slagsleutel ben jij verzekerd van een veilige cilinder.
  • De cilinder wordt standaard geleverd met drie sleutels.
  • De keersleutelfunctionaliteit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt op welke manier je de sleutel in het sleutelgat steekt.
  • Je kunt janus in lengte verstellen met een ‘sandwich-constructie’.
  • De cilinder is geschikt voor sluitsystemen.
  • Door de rode, ronde bol op de sleutelkop herken je jouw janus uit duizenden! ;-)
  • BKS janus heeft standaard geen SKG 3 sterren-keurmerk.
BKS

BKS is onderdeel van Gretsch-Unitas (G-U). Het bedrijf ontwikkelt veiligheidsoplossingen op allerlei vlak. Zo zijn er keersleutel- en conventionele sluitsystemen beschikbaar, maar bevindt BKS zich ook op het pad van de elektronische sluitsystemen. Met systemen zoals janus en livius – typerend is de schrijfstijl zonder hoofdletter! – is BKS een toonaangevend bedrijf in de wereld van de sluittechnologie. Lees verder

BKS

Gerelateerde producten