deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

41DC-DT1P-NI Mauer profielcilinder, DT1+ serie, dubbele cilinder

  • Levertijd: 5 werkdagen
€  94,76
per stuk, incl. BTW

Mauer is grootmeester als het gaat om de productie van kwalitatieve cilinders. Het type DT1+ is een hoogwaardige, mechanische europrofielcilinder met een verstevigde brug. Het is daardoor een extra versterkte uitvoering van de DT1 cilinder, die Mauer eerder op de markt bracht. De Mauer DT1+ staat z’n mannetje wanneer het gaat om extra veiligheid en is zeer breed toepasbaar: van het (hogere) woningbouwsegment tot de utiliteitsbouw.

De cilinder heeft de finish ‘Vernikkeld’, wat hem een grijzige kleur geeft. Omdat het hier gaat om een dubbele cilinder, steekt deze door de deur en kun je hem aan beide zijdes bedienen met een sleutel.

Specificaties van het Mauer DT1+ cilinderslot
- DT1-profiel;
- Zes stiften, die conventioneel zijn opgebouwd. De sleutel kun je dus op één manier in het slot steken;
- Bevat een tweedelige meenemer, die voorkomt dat de cilinder af kan breken op zijn zwakste punt. Daarnaast is hij uitgerust met een verstevigde brug, kerntrekbeveiliging en anti-klop beveiliging;
- SKG 3 sterren keurmerk (SKG***) en kerntrekbeveiliging;
- Met certificaat, dus sleutels bijmaken kan alleen met behulp van het sleutelcertificaat. Lees meer.

In wensenlijst
Verzendkosten
Gratis verzending binnen Nederland vanaf €100,00.
*Voor deuren en lengtepakketten geldt een speciaal tarief.

Lees meer over onze verzendkosten en levertijden.

Uitvoeringen

€  94,76
per stuk, incl. BTW
Lekker compleet
41DC-DT1P-NI Mauer profielcilinder, DT1+ serie, dubbele cilinder met Mauer slotspray
€ 100,71incl. BTW
Meer info Met een Mauer profielcilinder in de DT1+ serie ben je verzekerd van een betrouwbare, conventionele techniek op jouw deur. De cilinder is een 17 mm. europrofielcilinder, opgebouwd met een DT1-profiel en zes stiften. Zij zorgen voor 1.288.000 permutaties. Dit betekent dat er 1.288.000 unieke sleutelmogelijkheden zijn voor de Mauer DT1+ cilinder. Door de toevoeging van een verstevigde brug, kerntrekbeveiliging, slijtvaste materialen, een tweedelige meenemer, anti-klop beveiliging, een 6+4 stiftentechniek en een gepatenteerde disc, haal je een hoogwaardig cilinderslot in huis. De Mauer DT1+ bevat bovendien twee technische patenten en bestaat uit maar liefst 26 merkgepatenteerde profielen. Zowel jouw woonhuis als een enorm kantoorpand kun je er dus feilloos mee beveiligen.

Hotelfunctie
Je kunt ervoor kiezen om jouw Mauer DT1+ cilinder te voorzien van hotelfunctie (ook wel een gevarenfunctie genoemd). Deze functie zorgt ervoor dat je een cilinder kunt bedienen met jouw sleutel, ook als er aan de andere kant van de cilinder eveneens een sleutel in het cilinderslot gestoken is. Door deze hotelfunctie ben je ervan verzekerd dat je altijd een ruimte of woning in komt, wat een uitkomst is in onder andere seniorenwoningen of hotelkamers. In overleg is het mogelijk om een vrijloopfunctie toe te voegen aan de Mauer DT1+ cilinder. Alleen voor DT1+ knopcilinders is dit niet mogelijk.

Toepassingen
De cilinder is toe te passen op een aantal manieren. Zo kun je deze verschillend sluitend, maar de cilinder kan ook opgenomen worden in (kleine en grote) centraal-, hoofd- en generale sluitsystemen. Voor alle drie de varianten van het sluitplan geldt een toeslag van 35% per cilinder. Deze toeslagen gelden ook bij nabestelde cilinders uit sluitsystemen. Heb je interesse in een persoonlijk sluitplan voor jouw wooncomplex of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op: we kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Sleutel bijmaken
Standaard worden er geen sleutels meegeleverd bij dit cilinderslot, maar deze zijn uiteraard wel bij te bestellen. Omdat er tot 2033 een technisch patent op de DT1+ serie zit, heb je een sleutelcertificaat nodig om sleutels bij te kunnen bestellen. Jouw sleutelcertificaat ontvang je tegelijk met jouw gekochte cilinder(s). Door deze coderegistratie ben je ervan verzekerd dat niemand anders zomaar jouw sleutels kan bijmaken. Een geruststellende gedachte! Een sleutel bestellen kun je eenvoudig doen via de website van Cubic Colors. Zoek eerst jouw sleutel in ons assortiment en vul vervolgens de gegevens in.

Beveiliging
Het keurmerk SKG 3 sterren is van toepassing op dit cilinderslot. Dat betekent dat de cilinder bijdraagt aan minstens vijf minuten inbraakwering. Voor dit profiel geldt het KOMO®-nummer 408.313.09-10 en de norm DIN 18254 - EN 1303. De Mauer DT1+ serie heeft een technisch patent tot 2033.

Wat is een dubbele cilinder?
In veruit de meeste gevallen is het van belang dat deuren vanaf beide zijdes op slot gedaan kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de buitendeur: die wil je op slot doen wanneer je weg gaat voor een boodschapje, maar ook wanneer je ’s avonds gaat slapen. Een dubbele cilinder is verkrijgbaar in verschillende cilindermaten. Zo komt de maat 30/30 (bij sommige fabrikanten 31/31 genoemd) vaak voor bij deuren van 40 millimeter dik. Er zijn echter ook alternatieve cilindermaten mogelijk. Lees onder het kopje ‘Documenten’ de hulp bij maatvoering, zodat je snel ontdekt welke maat jouw cilinder heeft.

Finish
Wanneer een metaal (vaak staal of messing) wordt omhuld met een laagje nikkel, noemen we dit vernikkelen. Deze vernikkelde laag beschermt jouw product en voorkomt de vorming van corrosie en roest. Het nikkel geeft de cilinder een grijzige kleur. Deze past daardoor heel goed bij aluminium of gepolijst / geborsteld RVS deurbeslag.

Bestel jouw losse cilinder
Deze cilinder koop je per stuk. Ideaal wanneer jouw pand bijvoorbeeld één toegangsdeur heeft! Vul bij ‘Uitvoeringen’ alle informatie in die voor jouw cilinder van toepassing is. Heb je bestaande cilinders van dit type en wil je een extra (gelijksluitend) cilinderslot bijbestellen? Stuur ons dan een mail en we maken een offerte op maat.
Goed om te weten
  • Cilinder is voorzien van een SKG*** keurmerk. Dit is het hoogst haalbare keurmerk voor cilinders.
  • Cilinder is voorzien van een gecertificeerd profiel. Nabestellingen kunnen alleen plaatsvinden op vertoon van het bijgeleverde sleutelcertificaat.
  • Dubbele autorisatie mogelijk waarbij er pas een sleutel bijgemaakt wordt door de fabrikant als deze met een code geverifieerd is.
  • Cilinder is voorzien van een verstevigde brug, hèt verschil met de DT1 cilinder!
  • Sleutels en cilinders kunnen alleen bijgemaakt worden door Mauer.
Veilig sleutels bijbestellen

Het certificaat bij jouw cilinder zorgt ervoor dat sleutels niet zomaar gekopieerd kunnen worden. Wil je extra zekerheid, bovenop het certificaat? Kies dan voor DA+: een extra authenticatie waarbij er pas een sleutel bijgemaakt wordt door de fabrikant als deze met een code geverifieerd is. Hoe het werkt? Bij de aanschaf van een cilinder registreer je ook een zelfbedachte code en e-mailadres. Fabrikant Mauer koppelt beide aan jouw sleutelnummer. Zodra je een nieuwe sleutel wilt bijbestellen, wordt per e-mail gevraagd naar de 4-cijferige autorisatiecode. Middels deze extra veiligheidsoptie weet je zeker dat er geen sleutels worden bijgemaakt zonder jouw medeweten.
Lees verder

Mauer

Mauer® Locking Systems is een specialist in het produceren van sloten en cilinders die uw veiligheid doen toenemen. Het merk biedt oplossingen voor hedendaagse wensen op het gebied van veiligheid. Efficiency, luxe, comfort, duurzaamheid en kwaliteit zijn daarbij absolute vereisten. Lees meer.

Mauer

Relevante blogs

Gerelateerde producten