deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Deurstopper met deur

Deurstopper wandmontage of vloermontage?

Welke deurstopper past het beste bij jou?

Laatste update: 30 oktober 2023

Deurstoppers zijn belangrijk om je deuren en muren te beschermen tegen beschadigingen. Maar naast een praktische stop vinden wij bij deurbeslag.nl dat het ook een mooie toevoeging in je woning moet zijn. Of je nu een strak interieur hebt of juist heel kleurrijk: de deurstop draagt bij aan de sfeer in huis. Zo is er voor elke woning een passende deurstop beschikbaar. Maar moet je kiezen voor een wandmontage deurstopper of een deurstopper geschikt voor vloermontage? En kan je de vloermontage deurstopper ook installeren als je vloerverwarming hebt? Lees onze tips voor de beste keuze!

Deurstopper met deur

Deurstopper wandmontage

Wanneer je een deurstopper in huis wilt installeren, maar geen gaten in je vloer wilt boren, dan kun je kiezen voor een wandmontage deurstopper. Deze deurstopper maak je vast aan de muur waarnaar de deur opendraait. Je kunt de wandmontage deurstopper boven of onderaan de muur monteren, zolang deze de deur maar kan tegenhouden. Je kunt ervoor zorgen dat de wandmontage deurstopper niet teveel opvalt door te kiezen voor een stopper die dezelfde kleur heeft als de wand. Je kunt ook besluiten om een statement te maken door een design stopper te kiezen die juist op jouw wand gezien mag worden. Zo zijn er wandmontage stoppers in diverse stijlen en finishes.

Wandmontage deurstopper

Een wandstopper

Vloermontage deurstopper

Een vloerstopper

Losse deurstopper

Een losse deurstopper

Deurstopper vloermontage

Wil je juist géén gaten in je muur? Kies dan voor een vloermontage deurstopper. Deze deurstoppers maak je met één of meerdere schroeven vast op je vloer. Het voordeel van vloermontage deurstoppers is dat deze stevig op hun plek blijven. Daarnaast zijn vloermontage deurstoppers vaak ook klein en vallen ze niet (snel) op. Let er wel op dat je vloermontage stoppers niet midden op de vloer monteert. Wanneer je deur dicht is zal deze namelijk hinder geven doordat je erover zou kunnen struikelen. Een alternatief voor een vloermontage buffer is de losse rubberen deurstopper of de zware deurstopper. Deze vloerbuffers hebben geen vloermontage of wandmontage nodig en kun je weghalen wanneer je maar wilt. Onze leuke deurstoppers vallen ook in de categorie losse deurstoppers.

Vloerverwarming

Deurstopper en vloerverwarming

Is de vloer van jouw woning voorzien van vloerverwarming? Dan is het belangrijk om niet zomaar om voor een vloermontage deurstopper een gat in de vloer te boren. Mocht je een vloerverwarmingsbuis raken, dan ben je verder van huis… Vloermontage deurstoppers monteer je daarom alleen op plekken waarvan je zeker weet dat daar geen vloerverwarming ligt. En wil je sowieso geen risico lopen? Dan raden we je aan om te kiezen voor wandmontage deurstoppers of een vloerbuffer, zodat er niet geboord wordt in jouw vloer. Dan blijf jij ongestoord genieten van de vloerverwarming én van een deur die zonder stoten geopend wordt.

Magnetische deurstopper

Magnetische deurstoppers

Denk jij bij een deurstop: hoe kleiner, hoe beter? Ga dan voor minimalistische stijl met maximaal effect en kies voor magnetische deurstoppers. Een uniek product dat werkt door twee magnetische delen in de stijl van jouw deur en in de vloer. Let op: je moet bij een magnetische deurstopper dus zowel in de grond als in de deur boren. Maar... dan heb je ook wel wat, dankzij onze subtiele producten die vrijwel vlak in de vloer liggen. Pas wanneer de deur over de aanslag schuift, steekt er een pin uit die jouw deur netjes geopend houdt. Er zijn magnetische oplossingen beschikbaar voor zowel draaideuren als schuifdeuren.

Deurbuffer in diverse stijlen

Met een mooie deurstopper plaats je een subtiel statement in de ruimte. Bovendien geniet je daardoor nog langer van jouw zorgvuldig uitgekozen deuren, muurbekleding en deurbeslag. Zet jouw persoonlijke stijl kracht bij met een deurstopper die past bij jouw woning. Ontdek onze afwisselende stijlen, gebaseerd op vrolijke modellen, frisse kleuren en finishes die ook verkrijgbaar zijn in o.a. deurklinken, raambeslag en woonaccessoires. Wil je bijvoorbeeld een warme – maar toch strakke – deurstopper, dan zijn de producten uit de Anastasius Collectie een goede keus. Je trekt die sprekende finishes door wanneer je ook deurkrukken, deurgrepen of raamkrukken in dezelfde kleuren bestelt. Wil je juist een kleine, onopvallende stopper, dan kan je voor een deurbuffer in de door jou gewenste kleur gaan.

Deurstopper kopen

Ontdek ons assortiment deurstoppers en kies de beste variant voor jouw woning of bedrijfspand. Dat kan een wandmontage deurstopper zijn, een vloermontage deurstopper of één van onze losse deurbuffers. En wil je wat extra informatie vóór je tot de koop overgaat? Dan kun je ons op werkdagen altijd bereiken voor advies op maat!

Bekijk onze deurstoppers Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail