deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Taatsdeur

Taatsdeur

Unieke uitstraling, praktisch draaigemak

De betekenis van een taats is spijker of nagel. Een taatsscharnier heeft zijn naam hieraan te danken, want het mechanisme zorgt er met twee ‘nagels’ voor dat het bewegende deel bevestigd wordt in de muur en de vloer. Bij een taatsdeur komt er dus geen deurkozijn aan te pas, waardoor de deur iets uit de kant zijn scharnierpunt heeft.

Bovenspeun

Bovenspeun

Jouw deur opent op originele wijze met een vloerveer! Een bovenspeun zorgt ervoor dat de deur in de bovenhoek stevig bevestigd is aan het plafond. Dit hulpmiddel is daarmee essentieel voor het goed functioneren van het mechanisme: het is immers het alternatieve scharnier! Een bovenspeun bestaat uit twee onderdelen: het deurdeel en het kozijndeel.

Onderspeun

Onderspeun

Een onderspeun is de beste schakel tussen jouw deur en het vloerveermechanisme in de vloer. Je monteert de speun op de onderzijde van de deur. Vervolgens zorgt de steekas ervoor dat de onderspeun in connectie staat met de vloerveer. Zo zit de basis van jouw vloerveer aan de onderzijde al helemaal goed!

Taatsscharnier

Taatsscharnier

Een klassieker onder de scharnieren is het taatsscharnier. Tegenwoordig maakt dit type deurscharnier een enorme opmars in woningen, omdat het voor een unieke, originele draaiwijze zorgt. Zoek je een goede bevestiging voor jouw taatsraam of taatsdeur? Dan ben je bij onze taatsscharnieren aan het juiste adres!

Vloerveer

Vloerveer

Onze vloerveren zijn ontworpen om jouw deur op originele wijze te openen, zonder gebruik te maken van scharnieren op de verticale zijde van de deur. De vloerveer heeft daarmee dezelfde functionaliteit als een taatsscharnier. Het scharnierpunt bevindt zich in het plafond en op de vloer, met het draaipunt een aantal centimeter binnen de rand van de deur.