deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Huisbeveiliging: in vijf stappen veiliger wonen

De wintermaanden hebben een flink aantal voordelen. De open haard kan weer aan, je kunt je huis prachtig versieren met (kerst)decoraties en het is de ideale tijd voor warme chocolademelk. Maar er zit ook een groot nadeel aan deze tijd van het jaar: het aantal inbraken stijgt! Om te voorkomen dat meer mensen dan alleen Sinterklaas onverwacht op jouw drempel staan, hebben wij vijf beveiligingstips voor je op een rij gezet.

Huisbeveiligingsproducten

1. Veiligheidsbeslag

Dé topper op het gebied van huisbeveiliging: veiligheidsbeslag. Deze deurbeveiliging is massief en zorgt voor extra inbraakwering op jouw voordeur of achterdeur. Kies voor kerntrekbeveiliging om jouw cilinder bovendien te beschermen tegen inbraakmethodes zoals kerntrekken en de Bulgaarse methode. Check ons uitgebreide assortiment veiligheidsbeslag en verminder de kans op een geslaagde inbraak.

2. Anti inbraakstrips

De sluitnaad van een deur is een kwetsbare plek. Door te flipperen met een bankpas of door met een koevoet een deur te forceren, kunnen inbrekers snel binnendringen. Een anti-inbraakstrip voorkomt dit en zorgt voor flinke inbraakvertraging. De strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je ze kunt matchen met jouw deur of deurkozijn.

3. Schuifpuibeveiliging

Een schuifpui is een prachtig hulpmiddel om jouw woning door te laten lopen in de tuin of het balkon. Maar pas op: ook inbrekers zijn fan van deze glazen deuren. Zorg daarom voor kwalitatieve schuifpuibeveiliging die jouw schuifpui op efficiënte wijze blokkeert. Door de minutenlange inbraakvertraging die ontstaat, is de kans groot dat hij de moed opgeeft vóór er een geslaagde inbraak plaats heeft gevonden of überhaupt niet begint aan een inbraakpoging.

4. Barrièrestang

Je kent ze vast: kleine klapramen boven een deur of raam. Vaak worden ze gebruikt om een woning te ventileren, maar… ze zijn ook een geduchte toegangsroute voor inbrekers. Voorkom dat er ingebroken wordt via het kleinste raampje van jouw woning door een zogenaamde barrièrestang te plaatsen. Hiermee open jij nog steeds zonder problemen jouw tuimelvenster om een ruimte te luchten, maar het wordt voor indringers onmogelijk om naar binnen te komen. De beste klapraam beveiliging!

5. Deurspion

Het is 22.00 uur en er wordt aangebeld. Wel zo veilig als je weet voor wie je de deur ’s avonds laat opent. Een deurspion biedt uitkomst. Daarmee kijk je vanuit jouw woning naar de persoon of personen die voor de deur staan. De deurspion heeft een kijkhoek van 100 of zelfs 200 graden, waardoor je een ruim blikveld hebt. Een veilige oplossing: pas wanneer jij de persoon herkent of de situatie vertrouwt, open je de deur.

Bekijk onze inbraakbeveiliging