deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Wereld vol cilinders #1: hotelfunctie

In de wereld van cilinders zijn er 101 mogelijkheden om jouw cilinder te personaliseren. Hoe meer eigenschappen je toevoegt, des te groter het comfort en/of de veiligheid die de cilinder biedt. Maar… wat houden al die extra’s in? Zeven weken lang lichten we wekelijks een uitbreiding uit, zodat jij goed geïnformeerd bent voor de koop van jouw cilinder. Deze blog: de hotelfunctie!

Sleutel in het slot

Toegang met het gemak van een hotel

Het toevoegen van een hotelfunctie klinkt als een luxe retraite voor je woning. Maar helaas: een mini-bar en jacuzzi zijn hier niet aan de orde. Wel zorgt een hotelfunctie voor extra veiligheid… en dat is veel waard! Als er aan één zijde van de cilinder een sleutel in het slot gestoken is, kun je de cilinder aan de andere zijde alsnog openen met een sleutel. Je sluit jezelf dus nooit buiten wanneer iemand (per ongeluk) de sleutel in het slot heeft laten zitten. Vandaar de naam ‘hotelfunctie’ voor deze extra: jouw cilinder werkt op dezelfde manier als in een hotel, waar medewerkers met hun loper altijd de hotelkamer in kunnen.

Veiligheid voor jong en oud

De hotelfunctie voorkomt irritatie en verhoogt de veiligheid in noodsituaties. Het is geen probleem als jouw nonchalante puber zijn sleutelbos in de deur laat zitten, want jij hebt nog steeds toegang tot je woning. Ook bij vergeetachtige ouderen is het fijn om te weten dat je altijd de woning in kunt. Om die reden wordt de functionaliteit ook ‘gevarenfunctie’ genoemd: in geval van nood of gevaar kun je altijd het huis in (mits je een sleutel hebt). De functie is regelmatig essentieel gebleken in noodsituaties en het voorkomt dat deuren opengebroken moeten worden.

Cilinders met hotelfunctie