deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Veiligheid

Veiligheid

Eerste hulp in de keuken

Goede brandbeveiliging redt levens! Zorg dat je op tijd gewaarschuwd bent wanneer er onraad in huis is én dat je de juiste hulpmiddelen hebt om een beginnende brand onder controle te krijgen. Onderstaand vind je goede keukenbeveiliging zodat jij op je gemak kunt koken!

Brandblusser

Brandblusser

Het bekendste brandblusapparaat is de brandblusser. Deze ronde unit vind je veel terug in bedrijfspanden, winkels en woningen. Is er een brand gesignaleerd, dan kun je met een brandblusser beginnende branden doven. Let er wel op in welke situatie je een brandblusser kunt gebruiken, omdat niet elke variant geschikt is voor bijvoorbeeld olie of elektrisch aangesloten apparaten.

Blusdeken

Blusdeken

Met behulp van een brandblusdeken pak je kleine brandjes goed en snel aan. Een blusdeken is een praktische oplossing om beginnend vuur zoals een brandende prullenbak of een omgevallen kaars te doven. Dankzij zijn flinke maat kun je de brandblusdeken ook om een persoon wikkelen wanneer diens kleding vlam heeft gevat. Let op: gebruik de brandblusdeken niet bij vlam-in-de-pan!

Hittemelder

Hittemelder

Een hittemelder signaleert warmte en geeft een signaal af wanneer de temperatuur in korte tijd flink stijgt. In plaats van het signaleren van rook (wat een optische rookmelder doet), signaleert dit brandbeveiligingssysteem dus de temperatuur in een ruimte. Het heet daarom een thermische brandmelder.

Koolmonoxidemelder

Koolmonoxidemelder

Voorkom de vorming van schadelijke gassen waar jij niets van weet in huis. Koolmonoxide staat bekend als sluipmoordenaar, omdat het geurloos, reukvrij en onzichtbaar is. Blootstelling aan koolmonoxide kan echter tot bewusteloosheid en zelfs de dood leiden. Heel belangrijk dus om dit onzichtbare gas op te sporen vóór het zijn sporen nalaat in huis.