deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu
Veiligheid

Veiligheid

Hoe veiliger, hoe beter

Goede brandbeveiliging redt levens! Zorg dat je op tijd gewaarschuwd bent wanneer er onraad in huis is én dat je de juiste hulpmiddelen hebt om beginnende brand onder controle te krijgen. In onze categorie ‘Veiligheid’ vind je alles wat je nodig hebt voor een veilige garage.

Brandblusser

Brandblusser

Het bekendste brandblusapparaat is de brandblusser. Deze ronde unit vind je veel terug in bedrijfspanden, winkels en woningen. Is er een brand gesignaleerd, dan kun je met een brandblusser beginnende branden doven. Let er wel op in welke situatie je een brandblusser kunt gebruiken, omdat niet elke variant geschikt is voor bijvoorbeeld olie of elektrisch aangesloten apparaten.

Blusdeken

Blusdeken

Met behulp van een brandblusdeken pak je kleine brandjes goed en snel aan. Een blusdeken is een praktische oplossing om beginnend vuur zoals een brandende prullenbak of een omgevallen kaars te doven. Dankzij zijn flinke maat kun je de brandblusdeken ook om een persoon wikkelen wanneer diens kleding vlam heeft gevat.

Hittemelder

Een hittemelder staat ook bekend als een thermische rookmelder. In plaats van het signaleren van rook, signaleert dit brandbeveiligingssysteem de temperatuur in een ruimte. Wordt deze te hoog, dan klinkt automatisch het indringende geluid van de brandmelder. In ruimtes waar mogelijk benzine- en motordampen kunnen hangen, wordt een hittemelder aanbevolen boven een rookmelder.

Smart home

Smart home

Ook de garage moet goed afgesloten zijn voor indringers. Er zijn daarom verschillende smart home artikelen op de markt om jouw garage te beveiligen met domotica. Ook vanuit huis, want je kunt bedienen vanuit je stoel en krijgt een melding krijgen bij een verdachte situatie.