deurbeslag.nl 0577 - 46 21 98
menu

Sleutelplan

Laatste update: 9 februari 2022

Woon je in een appartementencomplex of heb je een sleutel van het werk waarmee je bepaalde deuren kunt openen? Dan ken je hem wellicht al: het sleutelplan. Dit sluitplan is een ingenieus matrixsysteem waarbij elke sleutelhouder toegang kan krijgen tot specifieke deuren of tot elke deur in een pand. Zo mag de huiseigenaar elke ruimte betreden, terwijl de huurders alleen het voorportaal en hun eigen voordeur kunnen openen. Met de hulp van een sleutelplan creëer jij veilige toegang voor panden met veel deuren en gebruikers.

Sleutelplan

Wat is een sleutelplan?

Een sleutelplan is een overzicht waarmee sleutels in een gebouw toegang geven tot specifieke deursloten. De sleutels uit een sluitplan hebben de mogelijkheid om toegang te geven tot bepaalde deuren, terwijl de veiligheid optimaal blijft bij de deuren waar men geen toegang toe heeft. Er zijn daardoor hoofdsleutels waarmee elke deur in een pand te openen is, maar ook allerlei subgroepen die toegang geven tot een specifieke selectie van deuren.

Sluitplan sleutels

Sleutelplan maken

Hoe groter jouw project, hoe groter ook het sluitplan wordt dat alle sleutels in één overzicht verzamelt. Voor het maken van een sleutelplan zijn er drie varianten die elk hun specifieke eigenschappen en grootte hebben. Met een sluitplan stel jij overzichtelijk samen wie toegang heeft tot welke deur.

Hoofdsleutelplan

Hoofdsleutelplan (HS)

In dit sluitplan is er één hoofdsleutel die alle sloten in het systeem kan openen. Dat kan bijvoorbeeld de deur van een winkel zijn en de privéwoning van de eigenaar. Naast deze hoofdsleutel bestaan er losse sleutels voor de winkeldeur (voor medewerkers) en de privéwoning (voor huisgenoten). Een hoofdsleutelplan is daarmee een eenvoudige variant van een sluitplan.

Centraal sleutelplan / Centrale hoofdsleutel

Centraal sleutelplan / Centrale hoofdsleutel (Z)

Bij een centraal cilinderplan gaan we al wat dieper op de zaken in en is de matrix die erbij hoort, groter. In dit geval is er een centrale hoofdsleutel die op elke deur past, maar zijn er daarnaast sleutels die op verschillende deursloten passen. In het geval van een appartementencomplex kan dat voor een bewoner de sleutel zijn die de centrale voordeur opent, de eigen voordeur naar het appartement, de berging en de brievenbus.

Generale hoofdsleutel (GHS)

Generale hoofdsleutel (GHS)

Dit systeem voegt de eigenschappen van de twee vorige sleutelplannen samen, waardoor er een ingewikkelde constructie ontstaat met diverse subgroepen die allemaal toegang hebben tot specifieke deuren. Zo zijn er sleutels voor het management waarmee zij elke deur mogen openen, maar ook specifieke sleutels voor het hoofd van een afdeling of medewerkers. Waar een medewerker bijvoorbeeld de deur naar de afdeling en het specifieke kantoor kan openen, mag een hoofd financiën ook bij de kluis en het archief. Een generaal hoofdsleutelsysteem regelt het allemaal in één uitgebreid overzicht.


Sleutelplan kosten

De kosten voor een sluitplan kunnen flink variëren. Zo is het afhankelijk van het type cilinder dat je kiest, hoeveel deuren er binnen het sluitplan vallen en hoe ingewikkeld je het sleutelplan wilt hebben. Overigens is het goed om te weten dat alle merken cilinders die wij verkopen minstens één model hebben dat geschikt is om een sleutelplan mee te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een kostenoverzicht op maat te krijgen.

Sluitplan opstellen: wat heb ik nodig?

In aanloop naar een goed sluitplan op maat is het belangrijk dat je voor jezelf inzichtelijk hebt hoeveel deuren er zich in jouw pand bevinden en wie er toegang mag krijgen tot die verschillende deuren. We sturen je desgewenst een matrix toe waarbij je in een overzicht alle deuren kunt plaatsen en per deur aan kunt geven welke gebruikers er toegang toe hebben. Zo ontstaat een sleutelplan dat helemaal op maat gemaakt is voor jouw situatie! Hulp nodig? We helpen je graag om samen het sluitplan in te vullen.

Naar de cilinders Bellen: 0577 - 46 21 98 Stuur een e-mail